x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident grav în Bistriţa: Doi tineri au murit şi patru au fost răniţi după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat

Accident grav în Bistriţa: Doi tineri au murit şi patru au fost răniţi după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat

18 Aug 2013   •   10:07
Accident grav în Bistriţa: Doi tineri au murit şi patru au fost răniţi după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Doi tineri au murit şi alţi patru au fost răniţi, duminică dimneaţă, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat pe DN 17 D în localitatea Feldru, judeţul Bistriţa-Năsăud, informează mediafax.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa, Marius Rus, a informat, printr-un comunicat, că accidentul s-a petrecut în jurul orei 5.00 pe DN 17 D.

"Un autoturism a părăsit partea carosabilă, a lovit un gard de beton, după care s-a răsturnat pe partea stângă. La faţa locului, salvatorii au constatat că, în momentul producerii accidentului, în autoturismul implicat se aflau şase tineri, cu vârste cuprinse între 17 si 28 de ani. Unul dintre pasageri a ieşit singur din maşină, având leziuni uşoare, fiind cel care a solicitat intervenţia echipajelor specializate", a declarat Marius Rus.

Potrivit sursei citate, la locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje de descarcerare, de prim-ajutor SMURD şi ambulanţe.

"Pentru doi dintre pasageri, o tânără de 17 ani şi un bărbat de 25 de ani, au fost iniţiate şi derulate măsurile de resuscitare cardio-respiratorie conform protocoalelor în vigoare, dar în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, funcţiile vitale nu au fost reluate, fiind declaraţi decedaţi", a spus Marius Rus.

El a declarat că şoferul, un bărbat de 25 de ani, a suferit un politraumatism sever şi a fost transportat la Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Tot acolo au ajuns şi un pasager de 21 de ani cu traumatism cranio-cerebral acut şi contuzie la coloana vertebrală, precum şi un tânăr de 25 de ani, care a suferit însă leziuni uşoare.

O adolescentă de 16 ani aflată şi ea în maşina care s-a răsturnat a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Năsăud.

"Intervenţia a fost extrem de dificilă din cauza faptului că autoturismul a fost avariat în proporţie însemnată, mai ales în partea stânga faţă, în urma coliziunii cu gardul de beton", a mai spus Marius Rus.

DN 17 D face legătura între Năsăud şi Pasul Rotunda. 

×
Subiecte în articol: accident rutier dn 17