x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adio, anonimitate! Cumperi cartelă preplătită, prezinţi actul de identitate

Adio, anonimitate! Cumperi cartelă preplătită, prezinţi actul de identitate

09 Apr 2014   •   14:53
Adio, anonimitate! Cumperi cartelă preplătită, prezinţi actul de identitate

Toţi deţinătorii de cartele telefonice preplătite vor fi obligaţi să se înregistreze cu un act de identitate în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a legii adoptate de Guvern şi transmisă miercuri Parlamentului, a anunţat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, la finalul şedinţei Guvernului.

"În calitate de membru al CSAT, vreau să vă spun că astăzi am adoptat în Guvern proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice. În ultima şedinţă a CSAT s-a luat decizia de a promova urgent un act normativ pentru prevenirea şi contracararea riscurilor la adresa securităţii naţionale. Ce prevede, în esenţă, acest act normativ: este vorba despre obligaţia deţinătorilor de cartele prepay de a le înregistra, de a depune un act de identitate. şi, de asemenea, obligaţii pentru operatorii de telefonie mobilă", a declarat ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a precizat că, într-un interval de şase luni de la momentul intrării în vigoare a legii, toţi deţinătorii de cartele prepay vor fi obligaţi să depună un document de identitate pentru a se înregistra.

"Dacă nu vor face acest lucru, operatorul de telefonie mobilă va sista furnizarea serviciului până când deţinătorul cartelei va înregistra cartela pe baza unui document de identitate. Furnizorii de servicii vor avea obligaţia de informa, de a notifica toţi deţinătorii de cartele prepay cu privire la această obligaţie. Practic, din momentul intrării în vigoare a legii, toţi cei care vor dori să achiziţioneze cartele prepay vor avea obligaţia de a depune un document de identitate. De asemenea, acest lucru va fi valabil şi pentru persoanele juridice, obligaţia de a depune documente de constituire a societăţii. Proiectul de act normativ va merge imediat în Parlament pentru dezbatere", a mai declarat ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a explicat, la solicitarea presei, că proiectul de act normativ are cinci articole şi este foarte uşor de înţeles pentru toată lumea.

×