x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adjunctul de la Vama Sibiu, arestat pentru contrabandă

Adjunctul de la Vama Sibiu, arestat pentru contrabandă

de Andreea Căprescu    |    10 Iun 2010   •   00:00

Directorul adjunct al Vămii din Sibiu, împreună cu un poliţist au fost arestaţi asta seara pentru contrabandă cu parfumuri şi ţigări. În acelaşi dosar au fost puşi sub acuzare încă cinci vameşi din Sibiu. Potrivit DIICOT, în cursul anului 2009, Vurgun Vedat un cetăţean olandez de origine turcă, Kutlu Metin, cetăţean turc şi Lambadarie Mihai, au constituit pe teritoriul României un grup infracţional organizat, specializat în introducerea în ţară de parfumuri de lux şi ţigări de contrabandă, folosind la autoritatea vamală de documente false. Ulterior bunurile erau valorificate ilegal atât în România, cât şi străinătate. La intrarea în ţară, mărfurile erau declarate în tranzit, formalităţile vamale fiind efectuate la un birou vamal de interior. Mărfurile erau apoi depozitate în spaţii puse la dispoziţie de către alţi membri ai grupării.

Marfa ilegală, ascunsă în containere
Din cercetări, a rezultat că gruparea care acţiona în România era parte a unui alt grup cu ramificaţii internaţionale, dinspre spaţiul asiatic către ţări din Uniunea Europeană, coordonat de Alibeyogullari Vahdet, tot cetăţean olandez de origine turcă. Astfel, în perioada august 2009 - martie 2010, au fost introduse în România patru containere conţinând parfumuri de lux contrafăcute, de diverse mărci, în scopul livrării ulterioare către state din cadrul Uniunii Europene. În cursul lunii august 2009, membrii grupării au introdus prin portul Constanţa Sud-Agigea, un container în care au fost găsite 43.264 flacoane de parfumuri contrafăcute sub mărcile Jean Paul Gaultier şi Hugo Boss, deşi în declaraţia vamală de import figurau înscrise 420 de cartoane de manechine din plastic.

Şerban, uns şef de curând
Adrian Şerban fusese numit adjunct al Vămii Sibiu în urmă cu zece zile, susţin surse oficiale. Adrian Şerban este fratele lui Cornel Şerban, fostul şef al Serviciului de Informaţii al Ministerului de Interne, mai spun sursele, citate de Mediafax.

În martie anul trecut, Cornel Şerban, şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), a fost reţinut de procurorii DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat de favorizarea infractorului, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase.

×
Subiecte în articol: observator