x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Oros: Programul pentru reabilitarea infrastructurii de irigații trebuie regândit

Adrian Oros: Programul pentru reabilitarea infrastructurii de irigații trebuie regândit

28 Apr 2020   •   13:03
Adrian Oros: Programul pentru reabilitarea infrastructurii de irigații trebuie regândit

Programul pentru reabilitarea infrstructurii de irigații trebuie regândit, în condițiile în care în prezent pot fi irigate peste 600.000 de hectare, dar se irigă 133.407 hectare, a declarat marți ministrul Agriculturii Adrian Oros.

„Vom verifica calitatea lucrarilor care s-au facut pana acum. Toate lucrurile care au fost facute prost nu le vom plati, iar contractele le vom rezilia. Toti cei care au raspuns de aceste lucrari si o sa vedem ca nu sunt facute bine vor pleca. Vom reprioritiza lucrarile”, a spus Oros.
Ministrul spune în județul Galati, unde pot fi irigate peste 122.000 de hectare infrastructura nu a fost reabilitată, în timp ce în Olt, und epot fi irigate 41.200 de hectare, s-au cheltuit 21 de milioane de lei iar anul trecut irigat 847 de hectare.

Ministrul spune că în următoarea perioadă vor fi reabilitate instalații din Galați sau din Tulcea. „Încercam sa pornim tot ce se poate. O sa incercam ca in maxim 10 zile sa pornim statiile”.

Anterior ministrul Agriculturii a anunțat că seceta a afectat culturile de toamnă din Moldova și din sudul țării, 2,9 milioane de hectare cultivate cu grâu, secară, orz, orzoaică și rapiță, dar valoarea exactă a pagubelor urmează să fie stabilită.

Ministrul a spus că producția de grâu a acestui an ar putea fi de 5 - 6 milioane de tone, în condițiile în care într-un an bun se produc în jur de 9 milioane de tone. Oros spune că s-au cheltuit în ultimii ani 200 de milioane de euro, pentru reabilitarea sistemelor de irigații.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Adrian Oros