x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Sobaru a intrat în greva foamei. Bărbatul protestează în faţa Televiziunii Române

Adrian Sobaru a intrat în greva foamei. Bărbatul protestează în faţa Televiziunii Române

14 Mai 2013   •   13:20
Adrian Sobaru a intrat în greva foamei. Bărbatul protestează în faţa Televiziunii Române

Adrian Sobaru, angajat al TVR, a intrat în greva foamei şi protestează în faţa televiziunii publice. "Sunt în greva foamei în faţa Televiziunii Române. Astăzi nu vorbesc, sunt legat la gură, căci n-am voie. Asta înseamnă presă în România. Pentru anumite persoane! Poate mâine pot vorbi?", a declarat Adrian Sobaru pentru Mediafax.

El nu a precizat care sunt motivele pentru care a decis să apeleze la această formă de protest.

La şedinţa comună a Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, la care a participat premierul Emil Boc, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, într-o tentativă de sinucidere, în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor". Sobaru a căzut de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

Surse din TVR spuneau atunci că Adrian Sobaru şi-ar fi premeditat demersul, pentru că nu era programat la filmarea de atunci din Parlament, dar a cerut să meargă în locul unui coleg. La începutul lunii ianuarie 2011, el a fost externat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Poliţiştii Secţiei 17 din Capitală au anchetat şi finalizat dosarul deschis în urma incidentului din decembrie 2010 din Parlament, anchetatorii propunând neînceperea urmăririi penale faţă de TVR. Pe de altă parte, în urma procesului de reorganizare al TVR, care s-a desfăşurat în ultimul an, Adrian Sobaru a rămas în Televiziunea Română. Adrian Sobaru a participat la procesul de evaluare din TVR, însă nu a răspuns la teste, ci a preferat să transmită nişte mesaje conducerii Televiziunii Române.


×
Subiecte în articol: adrian sobaru protest tvr