x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeronava cu două paciente rănite în Colectiv a decolat spre Germania

Aeronava cu două paciente rănite în Colectiv a decolat spre Germania

10 Noi 2015   •   20:53
Aeronava cu două paciente rănite în Colectiv a decolat spre Germania

Aeronava de tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române care transferă spre Germania două paciente din Colectiv a decolat marţi seară de la Baza 90.

Pacientele vor fi asistate pe timpul zborului de o echipă medicală coordonată de SMURD şi sprijinită de medici şi personal de specialitate din MApN.

Potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat, ambele paciente sunt în stare gravă, intubate, cu arsuri importante de căi respiratorii.

"Decizia transferului s-a luat în cursul acestei zile în urma vizitei colegilor din Germania şi Franţa şi care au decis ca aceşti doi pacienţi să fie transferaţi. Mai sunt foarte puţini în aşteptare. Mai este un pacient care ştiu că este în aşteptare pentru Franţa, dar numai cu condiţia ca starea lui să se îmbunătăţească. În rest, cred că situaţia acum începe, din punctul de vedere al pacienţilor gravi şi critici, să se stabilizeze. Aici rămân cei care se tratează mai departe şi se reduce presiunea colegilor noştri sperăm măcar pe partea bolnavilor critici. Ambele paciente care au plecat sunt în stare gravă, intubate, ventilate, cu arsuri importante de căi respiratorii", a afirmat Arafat, la Baza 90.

El a precizat că familiile celor două paciente au fost informate despre toate riscurile, iar decizia s-a luat cu acordul lor.

"Decizia s-a luat cu acordul familiilor celor două paciente. (...) Dacă vor fi alte transferuri, vor fi individuale, vom folosi ambele avioane ale SMURD. Aşteptăm ca starea pacientului de la Floreasca să se stabilizeze. Când se decide, atunci se face", a spus secretarul de stat în MAI.  

×
Subiecte în articol: C-27J Spartan colectiv