x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afacerea Polus - Intelegere pe opt milioane de euro

Afacerea Polus - Intelegere pe opt milioane de euro

de Larisa Neagoe    |    18 Mai 2006   •   00:00

Dupa un proces care a durat, in mai multe etape, opt ani, dupa proteste in strada, negocieri si scandaluri care au tinut prima pagina a ziarelor, Polus Transilvania a batut palma cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara pentru terenul de la "Sapca verde". Cele 35 de hectare au ajuns in proprietatea Companiei de Investitii Polus Transilvania, care este administrata de omul de afaceri clujean Paszkany Arpad (patronul clubului CFR), in 1999, printr-un ordin al prefectului de atunci al Clujului, Alexandru Farcas.

PACT. Universitatea a contestat ordinul acestuia si a luptat ani de zile prin tribunale sa recastige terenul. In septembrie anul trecut dosarul a ajuns pe rol la Tribunalul Arges, care a anulat contractul de vanzare-cumparare prin care Polus era improprietarit. In cele din urma insa, cele doua parti s-au asezat la masa negocierilor si au batut palma - Polus ia terenul, iar USAMV, 8 milioane de euro. Rectorul USAMV, Liviu Marghitas, a declarat ca aceasta decizie apartine instantei si este finala, "iar noi vom primi 8 milioane de euro despagubire".

La randul sau, Paszkany Arpad nu au facut un secret din faptul ca elementul-cheie al finalului povestii terenului de la "Sapca Verde" a fost de fapt o cadere la pace. Potrivit rectorului, cu banii primiti ca despagubire, USAMV va construi un laborator de cercetare.

Pe terenul de la "Sapca Verde", Polus va construi un centru comercial in care vor fi investite 140 de milioane de euro. (Larisa Neagoe)

×
Subiecte în articol: observator polus