x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agenția Europeană a Medicamentului informează că ibuprofenul nu agravează efectele COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului informează că ibuprofenul nu agravează efectele COVID-19

18 Mar 2020   •   15:35
Agenția Europeană a Medicamentului informează că ibuprofenul nu agravează efectele COVID-19
Sursa foto: Lucian Alecu

Agenția Europeană a Medicamentului a informat, miercuri, că nu există dovezi științifice care să ateste faptul că medicamentele antiinflamatoare, precum ibuprofenul, agravează efectele coronavirusul, transmite Reuters.

Precizările vin în contextul în care mai multe informații incorecte legate de efectele ibuprofenului circulă pe rețelele de socializare.

„În prezent, nu există dovezi științifice care să stabilească o legătură între ibuprofen și agravarea COVID-19”, a precizat Agenția Europeană a Medicamentului. "La începerea tratamentului pentru febră sau durere în cazul COVID-19, pacienţii şi cadrele medicale ar trebui să ia în considerare toate opţiunile de tratament disponibile.”, se mai arată în comunicat.

Sâmbătă, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a recomandat oamenilor infectați cu coronavirus să nu recurgă la medicamente anti-inflamatorii precum ibuprofenul sau cortizonul. De asemnea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat persoanelor care cred că sunt infectate cu coronavirus să nu ia ibuprofen înainte de a discuta cu medicul.

×