x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agenţia Medicamentului din Franţa confirmă riscul de tromboză rară după vaccinul AstraZeneca

Agenţia Medicamentului din Franţa confirmă riscul de tromboză rară după vaccinul AstraZeneca

27 Mar 2021   •   14:00
Agenţia Medicamentului din Franţa confirmă riscul de tromboză rară după vaccinul AstraZeneca
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Agenţia franceză a Medicamentului (ANSM) confirmă riscul de tromboză rară după vaccinarea cu AstraZeneca. Specialiştii francezi spun, însă, că beneficiile vaccinării anti-COVID-19 depăşesc riscurile de tromboză, scrie Mediafax.

Specialiştii din Franţa spun, însă, că beneficiile vaccinării depăşesc riscurile de tromboză şi recomandă administrarea serului la persoanele cu vârste de peste 55 de ani.

Cele mai mai multe cazuri de tromboză s-au înregistrat la persoane cu vârste mai mici de 55 de ani, relatează Aleph News.

La jumătatea lunii martie, ANSM recomanda continuarea vaccinării împotriva COVID-19 cu serul produs de AstraZeneca-Oxford, după ce numeroase state europene au suspendat imunizările cu dozele din anumite loturi.

„ANSM împărtăşeşte recomandarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) de continuare a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca. Noi date ar putea să determine ANSM să revizuiască această poziţie. Mai multe ţări europene au suspendat în baza principiului precauţiei şi în mod temporar vaccinarea cu AstraZeneca, în urma mai multor cazuri grave de tulburare a coagulării, precum evenimente tromboembolice”, anunţa Agenţia Naţională franceză de Siguranţa Medicamentului.

 

×
Subiecte în articol: AstraZeneca. tromboză rară