x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alegeri 2024: Actele de identitate vor fi eliberate în București inclusiv sâmbătă și duminică

Alegeri 2024: Actele de identitate vor fi eliberate în București inclusiv sâmbătă și duminică

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2024   •   06:00
Alegeri 2024: Actele de identitate vor fi eliberate în București inclusiv sâmbătă și duminică

Primăria Capitalei anunţă, miercuri, că serciviile de evidență a persoanelor din cele șase sectoare ale Bucureștiului vor eliberala acte de identitate inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, în contextul alegerilor locale şi europarlamentare.

Primăria Capitalei îi îndeamnă pe bucureşteni să verifice dacă au actul de identitate în termen de valabilitate, iar dacă a expirat să solicite unul nou la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor în a cărui rază teritorială domiciliază.

„Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Municipiului București, îndrumă și coordonează activitatea serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor ale sectoarelor 1-6 și asigură condițiile optime necesare desfășurării procesului electoral, venind în sprijinul cetățenilor municipiului București de a-și exercita dreptul la vot, asigurând un program de lucru adaptat pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a expirării, pierderii, furtului sau deteriorării celor deținute anterior, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 97/2005, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, potrivit unui comunicat de presă al PMB.

Astfel, programul va fi 08.00 - 16.00, sâmbătă, iar duminică, 9 iunie, 07.00 - 22.00.

Cartea de identitate se eliberează cetăţeanului român pe baza cererii scrise şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei.

În situaţia în care nu pot fi prezentate certificate de stare civilă, se va elibera carte de identitate provizorie (CIP), caz în care se vor depune şi două fotografii 3/4 cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alegeri acte eliberare bucuresti