x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă alimentară în Prahova: Sute de kilograme de carne de mici, infestată cu salmonella

Alertă alimentară în Prahova: Sute de kilograme de carne de mici, infestată cu salmonella

10 Iun 2013   •   14:20
Alertă alimentară în Prahova: Sute de kilograme de carne de mici, infestată cu salmonella
Sursa foto: Karina Knapek

Sute de caserole de mici au fost reţinute de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, după ce, într-o probă recoltată în cadrul unui control oficial efectuat la depozitul unui supermarket, a fost depistată prezenţa salmonellei.

Şeful DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, a declarat că, în cadrul unui control oficial realizat, săptămâna trecută, la depozitul central din Ploieşti al unui supermarket, a fost recoltată o probă dintr-o caserolă de mici formaţi, în urma examenului microbiologic depistându-se salmonella.

Terecoasă a precizat că proba a fost trimisă la Bucureşti pentru tipizare, iar autorităţile au dispus reţinerea a 200 de caserole din lotul respectiv, care se aflau în depozitul de la Ploieşti, până la obţinerea rezultatului de la tipizare.

De asemenea, alte 640 de caserole de mici formaţi de un kilogram care provin din acest lot au ajuns la filiale din 24 de judeţe ale supermarketului. ''Am demarat acţiunea de reţinere oficială prin direcţiile sanitar veterinare din cele 24 de judeţe', a spus Terecoasă.

Acesta a precizat că, deocamdată, nu se poate spune câte din cele 640 de caserole au fost vândute.

×