x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă de călătorie pentru Slovacia: Duminică şi luni, ploi severe şi inundaţii

Alertă de călătorie pentru Slovacia: Duminică şi luni, ploi severe şi inundaţii

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2024   •   15:20
Alertă de călătorie pentru Slovacia: Duminică şi luni, ploi severe şi inundaţii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovacă cu privire la faptul că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile slovace, duminică şi luni, zonele de vest, sud şi centrale ale acestui stat se vor confrunta cu ploi severe şi inundaţii.

Institutul Hidrometeorologic slovac a emis în acest sens un cod roşu pentru zonele din vest, de fenomene severe meteorologice (ploi - Bratislava, Trnava, Trencin) şi hidrologice (inundaţii - Bratislava şi împrejurimi, precum şi în Zahorie, Trnava, Kysuce), precum şi coduri portocaliu sau galben pentru zona centrală şi de sud a ţării (ploi şi posibile inundaţii). Fenomenele se vor manifesta cu putere în intervalul de timp menţionat, în Bratislava şi localităţile din zonă fiind în vigoare o stare de necesitate, precizează reprezentanţii MAE într-un comunicat.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bratislava: +421220727147 şi +421220727447, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Bratislava: +421902411268.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://bratislava.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro.

AGERPRES

 

×