x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspiciune de GRIPĂ PORCINĂ la Sibiu, după ce un bărbat a murit din cauza unei infecţii respiratorii. Arafat: "Institutul Cantacuzino analizează probele"

Suspiciune de GRIPĂ PORCINĂ la Sibiu, după ce un bărbat a murit din cauza unei infecţii respiratorii. Arafat: "Institutul Cantacuzino analizează probele"

08 Ian 2014   •   09:50
Suspiciune de GRIPĂ PORCINĂ la Sibiu, după ce un bărbat a murit din cauza unei infecţii respiratorii. Arafat: "Institutul Cantacuzino analizează probele"

Doi angajaţi ai Aeroportului din Sibiu au ajuns, aseară, la Spitalul Judeţean Sibiu, cu simptome ale unor afecţiuni respiratorii, ei fiind trimişi la unitatea sanitară şi internaţi după ce un coleg de-al lor, în vârstă de 38 de ani, a murit luni din cauza unei infecţii respiratorii.

"Cei doi bărbaţi erau în concediu medical pentru afecţiuni respiratorii, diagnosticul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstiţială. În cursul zilei de luni, un coleg al lor, sosit la spital cu simptome asemănătoare, a decedat, iar în această seară conducerea aeroportului a decis să îi trimită şi pe cei doi la spital, pentru supraveghere şi analize", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului din Sibiu, Decebal Todăriţă

Potrivit acestuia, cei doi pacienţi, în vârstă de 22, respectiv 26 de ani, au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului, fiind izolaţi de restul bolnavilor şi urmând să li se recolteze probe pentru a stabili dacă este vorba despre vreun tip de gripă. Todăriţă a precizat că şi pacientului care a murit luni i s-au recoltat astfel de probe, rezultatele nefiind deocamdată gata. În cazul celor doi bărbaţi, Todăriţă a spus că pericolul nu este foarte mare, având în vedere că se aflau deja sub tratament pentru afecţiuni respiratorii.

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că vor fi prelevate probe biologice care să dovedească dacă persoana care a decedat era infestată cu virusul gripei porcine. Şi celor doi pacienţi, colegi ai bărbatului decedat, li se vor face mai multe analize pentru a vedea dacă au virusul gripei porcine.

Arafat a anunţat că Institutul Cantacuzino analizează probele recoltate de la angajaţii Aeroportului din Sibiu.

"Nu trebuie să inducem panică atât timp cât nu ştim despre ce este vorba. Ştim de ani de zile însă că gripa poate provoca şi deces, în anumite condiţii. În aceste cazuri au fost recoltate probe, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino", a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, citat de Mediafax.

Întrebat dacă există suspiciunea de gripă porcină, Raed Arafat a spus că nu se poate spune că aceasta ar fi cauza, precizând că sunt multe virusuri paragripale care ar fi putut produce îmbolnăvirile. "Nu ştim despre ce este vorba, nu ne putem pronunţa, pentru că nu avem voie să ne jucăm cu diagnosticele şi să inducem panică în populaţie", a mai spus secretarul de stat.

×