x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ - Prima tabără pentru refugiați, ridicată în județul Timiș

ALERTĂ - Prima tabără pentru refugiați, ridicată în județul Timiș

20 Sep 2015   •   09:21
ALERTĂ - Prima tabără pentru refugiați, ridicată în județul Timiș
Sursa foto: Foto: Adrian Piclisan / Press Alert

Prima tabără pentru refugiați a fost ridicată în județul Timiș, în localitatea Lunga, însă autoritățile nu vor să dea niciun fel de detalii, relatează digi24.ro.

Totodată în a cest județ are loc un exerciţiu de testare a capacităţii operaţionale de răspuns al autorităţilor române raportat la situaţia înregistrată în statele din vecinătatea României, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii, se desfăşoară în judeţul Timiş, a anunţat MAI.

Prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, a confirmat, duminică, pentru AGERPRES, că în zona localităţii timişene Lunga are loc un exerciţiu de verificare a capacităţii operaţionale de răspuns al autorităţilor române la situaţia înregistrată în statele din vecinătate, în contexul crizei imigranţilor.

'Este un exerciţiu pe care-l desfăşoară Ministerul Afacerilor Interne pentru testarea acestei capacităţi', a afirmat prefectul Eugen Dogariu.

În zona localităţii Lunga au fost ridicate o serie de corturi.

Din dispoziţia viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, în judeţul Timiş se desfăşoară un exerciţiu de testare a capacităţii operaţionale de răspuns a României din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii, anunţa sâmbătă MAI.

În aplicarea deciziilor luate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă condus de vicepremierul Gabriel Oprea, în ultimele săptămâni, autorităţile române au intensificat măsurile de siguranţă la frontiera României cu Serbia, prin dislocarea unor forţe şi mijloace logistice suplimentare.

Exerciţiul reprezintă o continuare a măsurilor preventive şi pro-active luate la nivelul instituţiilor cu atribuţii din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, arată MAI.

Știre în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: criza refugiatilor