x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Arșinel a fost externat de la Spitalul Universitar din Capitală

Alexandru Arșinel a fost externat de la Spitalul Universitar din Capitală

02 Feb 2022   •   06:37
Alexandru Arșinel a fost externat de la Spitalul Universitar din Capitală
Sursa foto: Hepta

Alexandru Arșinel a ajuns de urgență cu ambulanța la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală, marți seara, după ce a acuzat o stare de rău. Potrivit unor informaţii de la spital, se pare că maestrul Arşinel ar fi ajuns la unitate după un puseu de tensiune.

UPDATE Actorul a plecat de la spital. A cerut să fie externat pe propria răspundere.

Stire initiala Alexandru Arşinel a sunat la 112 şi a spus că nu se simte deloc bine. O ambulanță a ajuns în cel mai scurt timp la locuința acestuia. Medicii care l-au consultat au stabilit că este nevoie ca Alexandru Arșinel să fie transportat la spital pentru investigaţii amănunțite.

Medicii care l-au internat, marți seară, la Spitalul Universitar din Capitală pe Alexandru Arșinel au vorbit, pentru Antena 3, despre starea maestrului după ce acesta a suferit un puseu de tensiune.

"Mediicii de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Universitar așteaptă un set de analize. Așa cum spune protocolul, Alexandru Arșinel așteaptă și rezultatul unui test COVID și protocolul spune clar că orice pacient care ajunge pe aici trebuie testat mai ales dacă are anumite simptome.

O ultima informație, pe care o am de la medicii de la Primiri Urgențe este că actorul Alexandru Arșinel va rămâne în spital pentru că se așteaptă rezultatele mai multor analize pentru a decide ce este de făcut. Este confuz, asta mai spun medicii de aici, însă este stabil față de cum a venit.

Am venit cu câțiva martori din fața spitalului și aceștia au spus că actorul în vârstă de 82 de ani avea masca de oxigen pe față,, iar medicii de pe ambulanță îi făceau masaj cardiac", a spus reporterul Sabrina Preda.

Alexandru Arșinel a suferit, în urmă cu două luni, o operație pe inimă, însă nici acum nu este bine complet. Actorul are în continuare probleme de sănătate, stări de amețeală și dureri de cap. „Am fost la spital la Monza la control, după operația la inimă. Nu am o stare bună. Îmi mai vin niște valuri în cap, în creier, cu toate că sunt bine! Nu pot să mă plâng! Mă mișc destul de greu, trag de mine.

Mai ies din casă pentru spectacolul pe care-l am, dar e foarte greu să-i mulțumești pe toți. În sală sunt 30 de persoane… în condițiile acestea cu pandemia, iar activitatea teatrului se desfășoară și cu ajutorul colaboratorilor, balerini, artiști.. ne-au tăiat la jumătate… iar acum Nae mă mai are și pe mine pe cap! Firea ne-a ajutat foarte mult, a ajutat arta, în general, teatrele le-a sprijinit...”, a declarat recent Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel a fost afectat de decizia lui Nicușor Dan

Reamintim că actorul Alexandru Arșinel a anunțat zilele trecute că primarul Nicuşor Dan nu i-a prelungit contractul cu Teatrul Constantin Tănase, iar din acest motiv se simțea mâhnit.

Fostul primar general Gabriela Firea l-a atacat pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, care nu a prelungit contractul actorului Alexandru Arșinel de la Teatrul Constantin Tănase.

„Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani. Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege. Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere. Își dorea să continue pe postul de consilier artistic și să-i învețe pe actorii mai tineri din experiența adunată zeci de ani pe scenă”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Firea mai susține că prin excluderea lui Arșinel din teatru nu se face economie la buget: „Tot ce reprezintă astăzi Teatrul de Revistă Constantin Tănase i se datorează maestrului Arșinel. Nicușor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcția de consilier artistic”, a adăugat Gabriela Firea.

Primarul general a făcut marți precizări cu privire la situația lui Arșinel. El susține că Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul Constantin Tănase.

„Până de curând era și directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informațiilor primite din teatru asupra activității sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”, susține Nicușor Dan.

 

 

×