x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila: Centrul pentru mari arși de la Timișoara, funcțional până la jumătatea anului viitor

Rafila: Centrul pentru mari arși de la Timișoara, funcțional până la jumătatea anului viitor

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   21:14
Rafila: Centrul pentru mari arși de la Timișoara, funcțional până la jumătatea anului viitor

Centrul pentru mari arși de la Spitalul Județean de Urgență Timișoara va fi deveni funcțional până la jumătatea anului viitor, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății susține că lucrările la Centrul de mari arși, finanțat de Ministerul Sănătății prin proiectul Băncii Mondiale, înaintează cu repeziciune.

„Construcția va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, iar centrul va deveni operațional, după dotare și probe tehnologice, până la jumătatea anului viitor”, a transmis Alaxendru Rafila pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății din mai 2023, când a fost semnat contractul de construcție, investiția constă în construirea unei clădiri noi, în care să funcționeze integrat Centrul de Arși, compus din 6 paturi pentru mari arși, 6 paturi pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă; secția ATI cu 27 paturi; blocul operator cu 25 de săli de operație; spații conexe și un heliport.

(sursa: Mediafax)

 

×