x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alianţa PDL – PSD+PC cu UDMR / Emil Boc: Totul depinde de voinţa politică. Miron Mitrea: Sub nicio condiţie nu se va realiza!

Alianţa PDL – PSD+PC cu UDMR / Emil Boc: Totul depinde de voinţa politică. Miron Mitrea: Sub nicio condiţie nu se va realiza!

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Dec 2008   •   00:00
Alianţa PDL – PSD+PC cu UDMR / Emil Boc: Totul depinde de voinţa politică. Miron Mitrea: Sub nicio condiţie nu se va realiza!

O nouă rundă de negocieri între conducerile PDL şi PSD a început, vineri, la Senat, pe agenda discuţiilor aflându-se situaţia cooptării UDMR în formula guvernamentală şi finalizarea programului de guvernare. Dacă Emil Boc încă mai speră în reuşita dialogului, de cealaltă parte PSD închide orice uşă acestei alianţe.



Miron Mitrea susţine că poziţia PSD rămâne aceeaşi : o eventuală alianţă de guvernare se poate face doar cu PSD şi PDL, orice alt partid, fie UDMR, fie PNL, nefiind agreat."Vrem alianţă doar între noi (PSD) şi PDL, nu şi cu altcineva, indiferent dacă e vorba de UDMR sau PNL. Nu renunţăm sub nicio condiţie la această poziţie. Orice alt partid într-o alianţă între două blocuri mari este un factor de instabilitate, şi nu de stabilitate". Întrebat dacă PSD ar putea, în condiţiile în care PDL nu renunţă la ideea cooptării UDMR la guvernare, să convoace un nou Comitet Executiv Central, pentru analizarea noului context, Mitrea a spus că nu mai este nevoie de un nou CexN, întrucât mandatul de negociere a fost deja stabilit. Întrebat ce va face PSD dacă PDL nu renunţă nici în negocierile de astăzi la ideea cooptării UDMR la guvernare, Mitrea răspuns : "Veţi vedea". Senatorul PSD a mai spus, răspunzând unor întrebări, că informaţiile despre pretinse contacte ale unor democrat-liberali cu unii lideri PNL în vederea susţinerii unui guvern minoritar sunt "doar jocuri de gleznă", informează Mediafax.

Înainte de a intra într-o nouă rundă de negocieri, liderul PDL, Emil Boc, l-a parafrazat, pe Cezar, el anunţând că "zarurile au fost aruncate" atunci când a fost întrebat dacă democrat-liberalii mai pot negocia cu liberalii privind formula viitorului Guvern. Preşedintele PDL a susţinut, înaintea negocierilor cu PSD, că "totul depinde de voinţa politică" şi că soluţia problemelelor apărute în discuţiile dintre social-democraţi şi democrat-liberali depinde de negocieri. Boc a arătat că respectă mandatul primit din partea Biroului Permanent Naţional al PDL, care a cerut continuarea negocierilor cu UDMR şi PSD. Întrebat dacă PDL mai poate negocia cu PNL formarea viitorului guvern, Boc a răspuns: "Ştiţi ce a spus Cezar când a trecut Rubiconul? «Alea jacta est!» ( zarurile au fost aruncate.)".

×
Subiecte în articol: observator psd udmr