x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alți zece români, printre care doi copii, au fost repatriați din Turcia

Alți zece români, printre care doi copii, au fost repatriați din Turcia

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2023   •   10:45
Alți zece români, printre care doi copii, au fost repatriați din Turcia
Sursa foto: Hepta

Încă zece români, printre care doi copii, au fost repatriați în cursul nopții de miercuri spre joi din Turcia, cu aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

Aeronave ale Forțelor Aeriene Române au repatriat, în cursul nopții de miercuri spre joi, încă 10 cetățeni români, dintre care doi copii, care au fost îmbarcați de pe aeroporturile din Adana și Malatya, a transmis joi Ministerul Apărării Naționale.

Astfel, numărul persoanelor repatriate cu aeronavele MApN începând de luni și până în prezent a ajuns la 31 de români și doi polonezi.

Miercuri, trei aeronave militare ale Forțelor Aeriene Române – un C-130 Hercules și două C-27J Spartan, împreună cu două aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, au transportat spre Turcia o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale și echipamente de căutare-salvare, precum și bunuri materiale de strictă necesitate.

Conform MApN, executarea zborului cu aeronavele C-17 Globemaster III a fost solicitată de Ministerul Apărării Naționale, prin Comandamentul Forțelor Întrunite, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic a NATO.

Cele trei aeronave militare românești și-au început misiunile de transport către Republica Turcia luni, când au transportat materiale și prima echipa de salvare RO-USAR, formată din personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: romani repatriati turcia