x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambalaje - 15 proiecte-pilot pentru reciclare

Ambalaje - 15 proiecte-pilot pentru reciclare

de Ana-Maria Radoi    |    26 Feb 2007   •   00:00
Ambalaje - 15 proiecte-pilot pentru reciclare

"Stati pe un munte de gunoi si nu stiti sa-l faceti aur." Acesta a fost mesajul prezentat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si invitatii sai la sesiunea stiintifica "Colectarea si reciclarea ambalajelor din mase plastice".

Gunoiul reprezinta o problema pentru Romania, deoarece industria reciclarii nu este indeajuns de dezvoltata. Exista 270 de societati care se ocupa cu reciclarea. Dintre acestea, 80% colecteaza si proceseaza deseurile, iar 28% le prelucreaza. In Romania, capacitatea de reciclare este de 55.000 de tone de deseuri pe an.

PUNCTUL VERDE. In urma cu trei ani, italienii au adus in Romania "Punctul verde", un sistem organizat de management al activitatii de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje. Pentru colectarea deseurilor, in Romania au fost demarate 15 proiecte-pilot. Statistic, deseurile de ambalaje provin in proportie de 60% de la populatie (deseuri menajere) si de 40% de la agentii economici din Romania. Dupa datele adunate in ultimii doi ani, cantitatea totala de ambalaje aflata pe piata este in continua crestere, cu 10%-15%, in conditiile in care se mentine tendinta de crestere a consumului de ambalaje de catre consumator.

×
Subiecte în articol: verde!