x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadoarea SUA la București: Determinarea României de a fi alături de Ucraina, model pentru toți

Ambasadoarea SUA la București: Determinarea României de a fi alături de Ucraina, model pentru toți

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2023   •   21:43
Ambasadoarea SUA la București: Determinarea României de a fi alături de Ucraina, model pentru toți
Sursa foto: antena3CNN

Determinarea României de a fi alături de Ucraina și de partenerii NATO în apărarea democrației, a păcii internaționale și a securității este un model pentru toți, a spus, miercuri, de Ziua Independenței SUA, ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec.

Kathleen Kavalec a spus, la manifestarea de la Ambasada SUA la București că este încântată să se afle din nou în București, după 15 ani, pentru a participa la o nouă sărbătoare a Zilei Independenței, alături de prietenii români care împărtășesc dragostea pentru libertate a americanilor, respectul pentru demnitate umană și diversitate și angajamentul pentru pace și securitate.

„Valorile democratice se află în inima parteneriatului nostru strategic, puternic și durabil. România și SUA doresc să construiască societăți democratice mai inclusive și mai prospere în care popoarele noastre și copiii noștri și copiii lor să poată înflori și să aibă succes. Aceste valori comune sunt motivul pentru care noi rămânem uniți împotriva atacurilor neprovocate și groaznic a Rusiei împotriva Ucrainei. Împreună cu aliații din NATO, oferim sprijin poporului ucrainean în aceste vremuri grele. Românii au primit cu brațele deschise, cu ceai și cozonac milioane de refugiați ucraineni. Guvernul român oferă Ucrainei un ajutor neprețuit. Generozitatea dumneavoastră este emoționantă și nu va fi uitată”, a spus Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea SUA la București a mai spus că modul în care România a fost alături de Ucraina trebuie să fie un model pentru toți.

„Determinarea României de a fi alături de Ucraina și partenerii NATO în apărarea democrației, a păcii internaționale și a securității este un model pentru noi toți. Agresiunea Rusiei demonstrează limpede de ce parteneriatul nostru strategic tot mai putrenic de 25 de ani este atât de important pentru apărarea și rezistența noastră”, a mai spus diplomatul.

Aceasta a mai spus că SUA sunt recunoscătoare României că găzduiește peste 3.000 de militari americani alături de alte forțe ale aliaților pe flancul estic al NATO.

„Această prezență nu doar că ne permite să ne antrenăm împreună pentru a ne îmbunătăți capacitățile aliaților, dar ne și ajută să ne asigurăm că granițele României sunt securizate și putem dormi mai liniștiți. Parteneriatul nostru este de asemenea construit pe legături economice puternice între țările noastre, legături care au continuat să se dezvolte. Schimburile comerciale cu România s-au triplat în ultimii 15 ani, ajungând la o valoare de peste 5 miliarde de dolari anual. Numărul companiilor americane prezente aici s-a dublat ajungând la aproape 1.000. Suntem mândri că firmele noastre au contribuit la creșterea economică a României oferind peste 110.000 locuri de muncă”, a mai spus Kathleen Kavalec.

 

×
Subiecte în articol: ambasadoare România sua