x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a recitat "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie"

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a recitat "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie"

de Agerpres    |    09 Noi 2013   •   19:35
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a recitat "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie"
Sursa foto: www.gov.uk

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a recitat în limba română din poezia lui Mihai Eminescu "Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie", la finalul intervenţiei sale la evenimentul TEDxBucharest, în care a lăudat atât vinurile româneşti, cât şi antreprenoriatul autohton.

Martin Harris a apărut pe scenă alături de un pahar de Fetească Regală din care a sorbit, ca un adevărat pasionat de vinuri.

"Vinurile româneşti devin din ce în ce mai bune, de la an la an... chiar şi numele lor sunt delicioase...'Fetească Regală, Crâmpoşie Selecţionată'", a spus ambasadorul, spre deliciul publicului, mărturisindu-şi pasiunea pentru acestea.

"Mă bucur să spun că vinul românesc a fost readus la viaţă şi cu ajutorul investitorilor britanici ... şi puţin cu ajutorul investitorilor francezi... şi acelea sunt destul de bune", a glumit acesta. "Vinurile româneşti s-au întors. Nu copiază gusturile din Spania şi Franţa. Oferă ceva unic pe piaţa europeană", a adăugat ambasadorul, făcând o fină paralelă între evoluţia României şi viticultură.

Harris s-a declarat privilegiat că este martor al tranziţiei României.

"Nu trebuie să încercaţi să ne prindeţi din urmă, important este să fiţi competitivi. (...) Viitorul este în aceste ţări, care nu sunt sufocate de politici de consum. (...) Aveţi cea mai mare viteză a internetului din Europa, aveţi cei mai buni hackeri, sunteţi o fabrică de web design", a spus ambasadorul. El a adăugat că recent a întâlnit, într-o vizită la Iaşi, tineri pasionaţi de IT care se ocupă de paginile web ale unor bănci din Marea Britanie sau ale unor echipe din Premier League.

"Piaţa digitală se construieşte aici şi acum, în România", a spus Harris, în aplauzele publicului.

De asemenea, Harris a subliniat importanţa agriculturii, dar şi a sănătăţii populaţiei. "Voi mâncaţi de la mama, nu de la McDonald's", a arătat acesta, după ce anterior a dezvăluit faptul că Marea Britanie este ţara cu cea mai mare rată a obezităţii, în timp ce România este ultima în acest clasament.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti şi-a încheiat discursul recitând din poezia eminesciană "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie".

×
Subiecte în articol: Martin Harris eminescu