x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul Rusiei, în vizită la studenta accidentată de diplomatul rus. Medici: Tânăra este confuză, dar poate răspunde la întrebări

Ambasadorul Rusiei, în vizită la studenta accidentată de diplomatul rus. Medici: Tânăra este confuză, dar poate răspunde la întrebări

31 Oct 2012   •   16:13
Ambasadorul Rusiei, în vizită la studenta accidentată de diplomatul rus. Medici: Tânăra este confuză, dar poate răspunde la întrebări

UPDATE 17:17 - Mircea Gordean, şeful secţiei de neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar-Arseni a declarat că starea actuală a fetei accidentate de diplomatul rus este bună şi că "este ieşită din orice pericol grav".

"Ne străduim ca tragicul eveniment să nu lase nicio invaliditate asupra fetei. În aproximativ trei luni, consecinţele accidentului vor fi înlăturate. Este confuză, dar poate răspunde la întrebări. Important este să fie susţinută. Primele 48 de ore au fost cele mai dramatice. A mai fost o etapă de cumpănă din cauza contuziei pulmonare, dar acum funcţia respiratorie este perfect recuperată. Ar putea apăra tulburări de memorie. O altă consecinţă poate fi cefaleea şi mai pot apărea tulburări de vorbire. Dar la ora actuală, faptul că ea pronunţă corect multe cuvinte ne dă speranţa că acest gen de invaliditate nu va apărea", a declarat medicul Gordean.

Şeful secţiei de neurochirurgie a mai spus că tânăra a primit cu multă plăcere şi a strâns la piept ursuleţul de pluş pe care l-a primit de la ambasadorul rus.

"Pentru moment am putut certifica faptul că ce a fost mai greu a trecut. Domnul ambasador a promis întregul suport moral şi material pentru depăşirea acestei situaţii dramatice", a mai spus Gordean.

.....................

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malghinov, o vizitează, la această oră, pe studenta de 19 ani accidentată pe o trecere de pietoni de o maşină a ambasadei. Ambasadorul i-a adus tinerei un ursuleţ de pluş şi un buchet de flori. Fata este în continuare internată la secţia deTerapie Intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni, dar a fost detubată.

O tânără de 19 ani a fost lovită de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia Camil Ressu - Ilioara. Tânăra accidentată s-a aflat în comă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni, având contuzii la creier, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Florian Bica.



×