x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenințări cu moartea la C.J. Bacău. „Ori demisia ori înmormântare!”

Amenințări cu moartea la C.J. Bacău. „Ori demisia ori înmormântare!”

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2022   •   15:00
Amenințări cu moartea la C.J. Bacău. „Ori demisia ori înmormântare!”
Sursa foto: Mașini incendiate DGASPC Bacău Foto ISU Bacău

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, și directorul de la Direcția pentru Protecția Copilului, Cristian Codreanu, au primit mesaje de amenințare cu moartea, ce se referă atât la cei doi cât și la familiile acestora.

Amenințările au apărut în urma restructurărilor de la filiala locală a Direcției Generale pentru Protecția Copilului (DGASPC). În urmă cu câteva luni mai multe autoturisme de la Direcția pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Bacău au fost incendiate în mod misterios. Până în momentul de față, polițiștii au doar un cerc de suspecți, nu i-au identificat pe făptași.

Ziarul de Bacău a publicat unele dintre mesajele de amenințare primite de Valentin Ivancea.

Greșelile gramaticale aparțin autorului:

"Bună seara, domnule Președinte, vă mulțumim că ne lăsați fără loc de muncă.

Nu uitați că vam votat că să ajungeți președenție. Va avertizăm că dacă puneți în aplicare hotărârea va începe calvarul. Au fost transmise 2 avertismente vom trece la fapte cu victime. Aveți timp până luni sã-i demiteți pe tâmpitul de Codreanu și să-I numiți pe Popa director general. Dacă nu faci asta ne ocupăm și de ține. O echipa e la lași (unde locuiește fiul președintelui Ivancea – n.n) și una n satul tău natal (unde locuiește mama președintelui Ivancea – n.n). Sper că al înțeles mesajul. Codreanu să dispară de la protecția copilului.

Nu este o glumă.

Ba Vali tu cât îl mai ții în brațe pe Codreanu?

Am amplasat bombă.

Nu e o glumă

Chiar dacă aveți pază tot am ajuns la voi. Urmează să o declanșez.

Îți sugerez sã îl demiți cât mai repede."

 

Directorul general Cristian Codreanu a primit și el mai multe amenințări cu moartea, după ce a făcut restructurări. Acum câteva luni, un microbuz și opt autoturisme parcate în curtea DGASPC au fost incendiate.

„Dacă nu te rezolvăm ai 2 fete pe care vrei să o înmormântez? Aia mare sau aia mică. Alege tu. Ori demisia ori înmormântare.

Trebuie să pleci. Noi nu glumim. Ai grijă când pornești mașina.

Bă tâmpitule ai timp până luni la ora 12 să îți dai demisia. După ora 12 va începe măcelul. Am identificato pe fica ta cea mare știm unde e.

Gândește-te bine demisia ori înmormântare.

După fica ta urmez tu sa fii măcelărit tâmpitule care nu gândești. Te crez puternic vom vedea”.

Procurorii au făcut deja o reținere, în urma perchezițiilor de marți, în persoana liderului sindical Laurențiu Isvoranu, și au audiat mai multe persoane, printre care și o juristă de la DGASPC Bacău.

Amenințări cu moartea pentru un înalt demnitar: ”Am amplasat bomba, pe care fiică vrei să o înmormântezi prima?”

×