x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia Rutieră a acordat peste 25.800 de amenzi în week-end

Poliţia Rutieră a acordat peste 25.800 de amenzi în week-end

26 Aug 2013   •   13:44
Poliţia Rutieră a acordat peste 25.800 de amenzi în week-end
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Poliţiştii au aplicat peste 25.800 de amenzi, dintre care 16.300 pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, în urma acţiunii desfăşurate la nivel naţional în perioada 23-25 august, informează agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în cele trei zile de acţiune au fost reţinute 1.017 permise de conducere, dintre care 434 pentru viteză, 189 pentru depăşire neregulamentară şi 163 pentru consum de alcool, au fost retrase 345 de certificate de înmatriculare şi aplicate amenzi în valoare totală de aproape 4,8 milioane de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 329 de infracţiuni, dintre care 291 la regimul circulaţiei rutiere.

La acţiunile organizate au participat zilnic, în medie, aproape 1.850 de poliţişti, dintre care 1.218 de la rutieră şi 631 de la ordine publică.

Acţiunea preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, coordonată de Poliţia Română, face parte din calendarul campaniei preventive "SPEED", desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, s-au folosit toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

×
Subiecte în articol: politia rutiera amenzi radare