x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Analiză: Românii preferă plata parcării prin SMS

Analiză: Românii preferă plata parcării prin SMS

11 Aug 2021   •   12:00
Analiză: Românii preferă plata parcării prin SMS

Plata parcării prin SMS rămâne preferata românilor, dar specialiștii se așteaptă ca plata cu cardul să câștige tot mai mult teren în perioada următoare.

Aplicația națională de plată a parcării implementată în 50 de orașe din România și în peste 60 de orașe din Ungaria, TPARK, a înregistrat aproximativ 6 milioane de tranzacții în primele șapte luni ale anului. Plata cu cardul a reprezentat 12% din valoarea tranzacțiilor. Alba Iulia, Timișoara și Târgu Mureș sunt în topul orașelor în care s-a făcut plata parcării cu cardul.

„La nivel național, observăm că metoda cea mai des aleasă pentru plata parcării rămâne, în continuare, SMS-ul. Însă, vorbim aici de un procent care în ultima vreme a înregistrat scăderi, în timp ce plata cu cardul câștigă tot mai mult teren. Ne așteptăm cât de curând la o creștere de 40-50% pe acest segment”, a declarat Daniela David, COO al companiei.

Potrivit reprezentanților aplicației, aceasta permite plata parcării publice în peste 50 de orașe din țară, la care se adaugă constant noi localități. Astfel, Corabia, Ocnele Mari și Tecuci sunt cele mai recente orașe adăugate în platformă. Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot achita inclusiv amenzile de parcare, taxa de pod de la Fetești și pot efectua plata vignetelor pentru România, Ungaria și în curând, Bulgaria.

Datele companiei mai arată că traficul rutier a revenit la cote normale, comparativ cu primele luni de pandemie. Dacă în iunie și iulie anul trecut, aplicația înregistra puțin peste 5.000 de plăți pentru vigneta de Ungaria, în aceeași perioadă din 2021, numărul s-a dublat, depășind 10.000 de tranzacții.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: plata sms