x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei Georgescu, şeful UPU a Spitalului Universitar, în locul lui Arafat

Andrei Georgescu, şeful UPU a Spitalului Universitar, în locul lui Arafat

de Magda Marincovici    |    11 Ian 2012   •   11:07
Andrei Georgescu, şeful UPU a Spitalului Universitar, în locul lui Arafat

Medicul Andrei Georgescu, seful Unitatii Primiri Urgente a Spitalului Universitar din Bucuresti a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, in locul lui Raed Arafat. Georgescu, care a mai lucrat in Ministerul Sanatatii, pe segmentul de Urgenta, a declarat ca este adeptul privatizarii chiar si in Urgenta.

Doctorul Vasile Cepoi, seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi, a declarat, miercuri, pentru Mediafax ca a fost chemat in Capitala pentru a i se propune functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, in conditiile in care organigrama prevede doua posturi de secretari de stat ambele fiind ocupate.

Surse din Ministerul Sanatatii spun ca este posibila fie crearea unui nou post de secretar de stat, fie eliberarea din functie a unui secretar de stat si numirea in locul acestuia a doctorului Vasile Cepoi. Aceleasi surse merg pe varianta crearii unui post de secretar de stat, avand ca principala misiune implementarea noii legi a sanatatii.

Surse din PDL afirma ca doctorul Cepoi a avut anterior o intalnire la Cotroceni cu presedintele. In prezent, la Ministerul Sanatatii cele doua functii de secretar de stat sunt ocupate de prof. dr. Adrian Streinu Cercel si de dr. Cristian Anton Irimie.

Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Arafat a declarat ca a demisionat din functia de subsecretar de stat pentru ca iesind din Ministeul Sanatatii va putea apara mai bine sistemul de urgenta, precizand ca nu poate intra in polemici cu nimeni pe aspecte care necesita discutii tehnice.

Raed Arafat a adaugat ca nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sanatatii in ce priveste sistemul de urgenta, pentru ca el crede ca, in forma propusa in proiectul Legii sanatatii, va avea un impact negativ asupra acestui sistem.

×