x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrew și Tristan Tate, arestaţi pentru 30 de zile

Andrew și Tristan Tate, arestaţi pentru 30 de zile

de Andreea Tiron    |    30 Dec 2022   •   21:41
 Andrew și Tristan Tate, arestaţi pentru 30 de zile
Sursa foto: antena3CNN

Frații milionari Andrew și Tristan Tate, acuzați de trafic de persoane, viol și constituirea unui grup infracțional organizat, au fost prezentați astăzi în fața instanței și au primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Mascații au descins ieri la casa celebrilor milionari și au efectuat percheziții și la o fostă polițistă care se pare că ar fi implicată în dosarul de trafic de persoane deschis pe numele celor doi.

România a ajuns în presa internaţională pentru arestarea fraţilor Tate

Reținerea fraților Andrew și Tristan Tate a ajuns pe prima pagină a ziarelor din vest, inclusiv Marea Britanie.

BBC: Andrew Tate, reținut în România pentru viol și trafic de persoane. 

Sky News: "Influencer-ul toxic de pe rețelele de socializare, arestat în România.

The Guardian pune acuzațiile în titlu și spune că influencer-ul Andrew Tate a fost reținut sub acuzația de viol și crimă organizată în România.

Daily Mail: Andrew Tate este arestat în cadrul unei anchete privind violul, traficul de persoane care a implicat cel puțin 6 femei, într-un raid al poliției în vila sa de lux din România, la 24 de ore spun jurnaliștii, după o ceartă cu Greta Thunberg, în care o cutie de pizza  le-a dat polițiștilor locul în care se află.

Conform DIICOT, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Până acum au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.

Cei 4 suspecți au fost inițial reținuți, iar vineri au primit mandate de arestare pentru 30 de zile.

BBC transmite, vineri seara, că o instanță din România a dat curs cererii Poliției de a-l reține pentru 30 de zile pe controversatul influencer Andrew Tate. Tate a fost reținut, alături de fratele său Tristan, joi.

Fratii Tate

×
Subiecte în articol: Andrew Tate Tristan Tate arest 30 zile