x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angel Tîlvăr: ,,Alături de SUA și de aliați, România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina. ”

Angel Tîlvăr: ,,Alături de SUA și de aliați, România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina. ”

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2024   •   10:45
Angel Tîlvăr: ,,Alături de SUA și de aliați, România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina. ”
Sursa foto: Hepta

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri, 24 aprilie, o convorbire cu Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III. Discuțiile au vizat, în principal, situația de securitate generată de războiul de agresiune și sprijinul necondiționat pentru Ucraina, fiind reiterată importanța menținerii unității transatlantice în actualul context de securitate.

„Alături de Statele Unite și de aliați, România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina. Vom continua să oferim sprijin multidimensional pentru susținerea efortului defensiv ucrainean împotriva agresiunii ruse. Este important să continuăm să răspundem împreună nevoilor de sprijin”, a transmis ministrul român al Apărării.

În cadrul discuțiilor a fost reiterată necesitatea continuării eforturilor bilaterale în vederea consolidării securităţii euro-atlantice şi aprofundării Parteneriatului Strategic România-SUA.

,,Parteneriatul cu Statele Unite reprezintă o prioriate pentru România şi pentru Ministerul Apărării Naționale. Continuăm să avansăm în dezvoltarea proiectelor comune, consolidând, astfel, cooperarea între țările noastre în plan militar. Am mulțumit secretarului american al apărării pentru prezența consistentă a trupelor americane pe teritoriul național,” a arătat ministrul Apărării Naţionale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×