x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tîlvăr și șeful Statului Major al Apărării, în contact cu militarii aflați în misiuni externe

Tîlvăr și șeful Statului Major al Apărării, în contact cu militarii aflați în misiuni externe

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2022   •   13:00
Tîlvăr și șeful Statului Major al Apărării, în contact cu militarii aflați în misiuni externe

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au discutat, miercuri, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Bosnia și Herțegovina, Kosovo și Polonia.

Potrivit MapN, militarii au informat conducerea MApN despre modul în care își îndeplinesc misiunile și despre situația de securitate din zonele de responsabilitate, precizând că sunt cu sufletul alături de cetățenii României care vor sărbători, pe 1 Decembrie, Ziua Națională.

„Gândurile noastre se îndreaptă, cu recunoștință și respect, către militarii care sărbătoresc Ziua Națională a României în misiuni internaționale, reprezentând Țara cu mândrie, cinste și profesionalism. Vă doresc, fiecăruia dintre dumneavoastră, cei care vă aflați departe de casă, dar cu inima acasă, să vă bucurați de această zi sfântă, să izbândiți în tot ceea ce faceți și să vă întoarceți, cu toții, sănătoși și cu sentimentul datoriei împlinite, la cei dragi dumneavoastră”, a spus ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, într-o videoconferință cu militarii aflați în misiuni externe.

Ministrul a mulțumit militarilor pentru modul în care colaborează cu colegii din celelalte țări aliate și partenere și a apreciat că România are garanții de securitate fără precedent. „Războiul din Ucraina a testat vigilența, coeziunea, solidaritatea și determinarea NATO de a-și respecta angajamentele, de a asigura securitatea și integritatea spațiului euro-atlantic. Imediat după declanșarea invaziei ruse în Ucraina, NATO a activat cu promptitudine, pentru prima dată în istorie, planurile de apărare, dislocând forțe și tehnică de luptă pe teritoriul țărilor aliate de pe flancul estic, inclusiv în România”, a concluzionat Angel Tîlvăr.

La rândul său, șeful Statului Major al Apărării le-a mulțumit tuturor pentru curajul și dedicarea cu care își fac datoria departe de țară și de cei dragi, i-a asigurat de întreaga disponibilitate a conducerii MApN pentru executarea misiunilor în condiții optime și a apreciat modul în care își reprezintă țara și contribuie la securitatea Europei.

„În continuare, ne vom onora cu același profesionalism angajamentele internaționale prin participarea cu trupe la misiuni de pace, umanitare și de combatere a terorismului sub egida Alianței, Uniunii Europene și a Organizației Națiunilor Unite. Vă asigur că siguranța și securitatea dumneavoastră, indiferent de zona de dislocare, rămân o prioritate pentru noi. În numele Statului Major al Apărării vă urez La mulți ani de Ziua Națională a României!”, a transmis generalul Daniel Petrescu.

Ziua Națională va găsi peste 500 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi misiuni de tip coaliție.

×
Subiecte în articol: Angel Tîlvăr militari romani