x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câciu anunță un acord de finanțare cu Antibiotice Iași pentru o nouă capacitate de producție

Câciu anunță un acord de finanțare cu Antibiotice Iași pentru o nouă capacitate de producție

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2023   •   21:09
Câciu anunță un acord de finanțare cu Antibiotice Iași pentru o nouă capacitate de producție
Sursa foto: Hepta

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, anunță semnarea unui acord de finanțare cu Antibiotice Iași pentru o nouă capacitate de producție și logistică care va asigura fabricarea de noi medicamente generice.

„Finanțăm investițiile private! Pentru o dezvoltare durabilă! Din punctul meu de vedere alocările pentru măsurile economice care să vizeze investiții private trebuie să fie de cel puțin echivalentul sumelor alocate pentru investiții publice. Mă bucură faptul că reușim să finanțăm încă o investiție importantă în economia românească, în special în sectorul producției de medicamente generice, anunțându-vă că a fost semnat un acord de finanțare cu Antibiotice Iași pentru o nouă capacitate de producție și logistică care va asigura fabricarea de noi medicamente generice valoroase, prin abordarea a noi forme farmaceutice, respectiv soluții sterile injectabile și produse topice sterile”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Potrivit acestuia, noua investiție se va face cu un sprijin substanțial de finanțare dat de Ministerul Finanțelor.

„Doar astfel putem contribui concret la creșterea valorii adăugate în economia națională prin asemenea investiții în afaceri de calibru și branduri românești, care nu ne cresc doar productivitatea, dar și competitivitatea pe piețele regionale. Investiția Antibiotice SA se ridică la 200 de milioane de lei, din care ajutorul de stat este de 85 de milioane lei”, a adăugat ministrul.

Potrivit acestuia, tot în această săptămână s-a parafat preluarea de către statul român, prin CEC Bank, a Fondului de Garantare a Creditului Rural, furnizor de garanții și finanțări din domeniul agriculturii și industriei alimentare, „acțiune care întregește un alt obiectiv de mandat și anume acela ca Ministerul Finanțelor să dețină toate cele trei fonduri de garantare și contragarantare (FNGCIMM, FGCR și FRC) care, alături de cele doua mari bănci ale statului dar și de ceilalți actori din sistemul bancar să asigure finanțarea masivă a economiei românești prin programe dedicate care să asigure o dezvoltare durabilă, diversificată și sustenabilă”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: adrian caciu Antibiotice Iasi