x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu-Orban, tandem la şefia PNL

Antonescu-Orban, tandem la şefia PNL

de Monica Iordache Apostol    |    22 Mar 2009   •   00:00
Antonescu-Orban, tandem la şefia PNL
Sursa foto: Dragos Stoica/

Cursa pentru şefia PNL s-a terminat vineri aproape de miezul nopţii cu victoria lui Crin Antonescu, pe care 873 de delegaţi liberali l-au preferat, în defavoarea celor 546 care l-au votat pe Călin Popescu Tăriceanu.



După ce a preluat mandatul de la preşedintele de onoare al Partidului Naţional Liberal, Mircea Ionescu Quintus, Crin Antonescu le-a mulţumit delegaţilor la congres şi a spus că dacă "un om simplu" ca el a putut ajunge preşedintele PNL, atunci orice român are o şansă. Contracandidatul său, Călin Popescu Tăriceanu, a punctat spunând că îl felicită, dar nu şi invidiază, pentru că o să vadă "ce greu este să conduci PNL".

MARATON
Conducerea partidului a fost completată la câteva ore diferenţă, adică spre ora 2:00 dimineaţa, cu alegerea prim-vicepreşedintelui PNL - Ludovic Orban. Deşi pentru această funcţie doreau să candideze încă trei liberali, toţi susţinători ai lui Tăriceanu, Teodor Atanasiu şi Marian Petrache s-au retras, Orban rămânând să se bată doar cu primarul Bacăului, Romeo Stavarache. Scorul a fost însă în favoarea lui Orban, fără prea mari emoţii: 947 de voturi la 347.

După alegerile de vineri şi sâmbătă, toată puterea organizatorică în PNL se va concentra în mâinile a doi oameni: Ludovic Orban, în calitate de prim-vicepreşedinte cu atribuţii de control asupra filialelor, şi Radu Stroe, căruia i s-a rezervat postul de secretar general. Tot sâmbătă, liberalii i-au votat şi pe ceilalţi membri ai Biroului Permanent şi pe vicepreşedinţii partidului.

×
Subiecte în articol: observator