x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aprobarea OUG pentru reducerile bugetare, amânată 

Aprobarea OUG pentru reducerile bugetare, amânată 

de Redacția Jurnalul    |    03 Mai 2023   •   11:10
Aprobarea OUG pentru reducerile bugetare, amânată 

Aprobarea ordionanței de urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetare a fost amânată, fiindcă analiza cerută Ministerului de Finanțe nu a fost prezentată, iar discuția pe baza acesteia în coaliție nu a avut loc, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

„Mâine (joi - n.r.) nu intră ordonanța. Așteptăm analiza Ministerului de Finanțe și apoi o discuție în coaliție”, au menționat surse politice pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestora, s-a convenit „înghețarea” angajărilor la stat începând cu 15 mai.

„Supraimpozitarea veniturilor mari nu intră în ordonanța de urgență, ci într-o lege. Așa a venit analizarea de la PSD (referitor la pragul raportat la salariul președintelui - n.r.)”, au adăugat sursele.

De asemenea, cumulul pensiei cu salariul la stat nu va intra în Ordonanţă, ci se va reglementa tot prin lege.

Premierul Nicolae Ciucă precizeaza săptămâna trecută, la începutul ședinței de Guvern, că prin ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetare „nu facem altceva decât să reducem și să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare”.

Abordarea corectă pe zona de impozitare, pe praguri, a veniturilor de peste 25.000 de lei, inclusiv obținute din cumul salariu la stat și pensie, spunea Marcel Ciolacu. Liderul PSD afirma că în coaliție nu s-a discutat despre înghețarea salariilor bugetarilor.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luna trecută că a cerut reduceri de cheltuieli în ministere. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, spunea că „gaura de la buget nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei”. El afirma că încetinirea încasării veniturilor se cifrează undeva la 4,7 miliarde de lei față de programat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca reduceri bugetare