x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproximativ 780 de persoane, concediate colectiv după 1 decembrie, în judeţul Hunedoara

Aproximativ 780 de persoane, concediate colectiv după 1 decembrie, în judeţul Hunedoara

11 Noi 2015   •   14:57
Aproximativ 780 de persoane, concediate colectiv după 1 decembrie, în judeţul Hunedoara
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Aproximativ 780 de persoane vor fi concediate colectiv din cadrul firmelor hunedorene, după 1 decembrie, potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Cei mai mulţi disponibilizaţi vor fi de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) şi de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ).

'S-au anunţat 780 de disponibilizări, concedieri colective de personal. Un număr mare din aceste concedieri revine SNIMVJ şi CEH. Ca instituţie, AJOFM va oferi servicii de preconcediere în aceste cazuri. Urmează să vedem exact cifrele după data de 1 decembrie', a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Alin Fara.

Potrivit acestuia, CEH ar putea disponibiliza de la 1 decembrie un număr de 341 de angajaţi, o mare parte dintre aceştia îndeplinind însă condiţii de pensionare la termen sau anticipată.

De asemenea, de la SNIMVJ vor fi concediaţi colectiv circa 250 de salariaţi, în cadrul programului de închidere a exploatărilor miniere nerentabile din Valea Jiului.

Celelalte firme din judeţ care au anunţat că vor face disponibilizări colective de personal începând cu luna decembrie îşi desfăşoară activitatea în construcţii sau reabilitări de drumuri, iar funcţionarea lor depinde de condiţiile meteorologice.

Rata şomajului în judeţul Hunedoara este de 6,08%, conform datelor statistice de la începutul lunii septembrie.

×
Subiecte în articol: şomeri pensionari