x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arad: Zeci de poliţişti locali au demisionat din cauza salariilor; cei rămaşi fac ore suplimentare

Arad: Zeci de poliţişti locali au demisionat din cauza salariilor; cei rămaşi fac ore suplimentare

de Mediafax    |    13 Aug 2012   •   10:28
Arad: Zeci de poliţişti locali au demisionat din cauza salariilor; cei rămaşi fac ore suplimentare

Politistii locali din Arad sunt nevoiti sa faca, in medie, 50 de ore suplimentare neplatite pe luna, pentru ca zeci de colegi au demisionat de la inceputul anului din cauza salariilor mici, schema de personal fiind ocupata in proportie de 60 la suta.
Potrivit conducerii Politiei Locale Arad, doar 60 la suta din schema de personal este ocupata in prezent, respectiv institutia mai are 112 angajati din 185 cat prevede organigrama.

Cei mai multi politisti locali au demisionat din cauza salariilor mici, iar posturile au ramas blocate, conform OUG 34/2009, astfel ca Politia Locala Arad nu a mai putut face angajari, avand un deficit mare de personal.

Numai de la inceputul anului, 24 de politisti locali au demisionat, adica 18 la suta din personal, in conditiile in care multi dintre ei primeau un salariu net de aproximativ 700 de lei.

"Exista un deficit mai mare de politisti la unele servicii, precum Ordine publica si Siguranta rutiera. In aceste conditii, se fac ore suplimentare, in medie 50 pe luna de persoana, dar care nu sunt platite. Singura solutie de compensare ramane acordarea unor zile libere in perioadele in care nu avem evenimente de acoperit", a declarat corespondentului Mediafax, directorul executiv al Politiei Locale Arad, Viorica Graur.

Conform sursei citate, parcarile cu plata din oras nu mai pot fi acoperite in aceeasi masura, pentru ca acum se lucreaza cu doar cinci politisti pe acest serviciu, fata de 20 anul trecut, astfel ca a scazut si numarul amenzilor aplicate soferilor care nu platesc parcarea.

×
Subiecte în articol: politie salarii demisie