x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat: „E posibil să se amâne faza următoare de relaxare!”

Arafat: „E posibil să se amâne faza următoare de relaxare!”

20 Iun 2020   •   17:00
Arafat: „E posibil să se amâne faza următoare de relaxare!”
Sursa foto: gov.ro

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat, sâmbătă, că este posibil să se amâne faza următoare de relaxare, în contextul în care bilanțurile arată o creștere constantă a cazurilor de coronavirus din ultimele zile. Arafat a precizat că nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

"Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus", a declarat Arafat.

Totodată, Raed Arafat a susţinut că nu este exclusă prelungirea stării de alertă: „Dacă cifrele rămân aşa sau continuă să crească este foarte probabil să fie nevoie de prelungirea situaţiei în care suntem, ca să o putem gestiona”, a adăugat el.

Arafat a explicat că există îngrijorare privind evoluția numărului de infectări, în condițiile în care din etapa a doua de relaxare oamenii nu au mai respectă regulile ca în faza întâi.

Urmează controale drastice

„Îmi pare rău să o zic, dar vor începe controale foarte serioase. Ştiu că s-a dispus la nivelul Ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controalele la modul serios la terase, la retaileri care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă-l fac sau nu. Deci, vor începe în această perioadă astfel de controale pentru că nu mai merge, trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat s-a arătat „îngrijorat” de ceea ce se întâmplă, spunând că este mai preocupat decât era în urmă cu o lună, pentru că „s-a întărit curentul” care susţine că virusul nu este decât „o biată gripă”.

„Asta e îngrijorarea noastră acum: mesajul care se transmite la populaţie că eu ca medic nu fac ceea ce fac ceilalţi medici. (....) De ce să mă creadă pe mine, ca medic, şi să nu-l creadă pe celălalt medic, care spune că e o biată gripă?”, a mai spus Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat