x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat: În aceste zile vom vedea dacă va fi o creștere corelată cu perioada de Paște

Arafat: În aceste zile vom vedea dacă va fi o creștere corelată cu perioada de Paște

26 Apr 2020   •   22:26
Arafat: În aceste zile vom vedea dacă va fi o creștere corelată cu perioada de Paște

Șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, duminică seara, că în aceste zile se va vedea dacă numărul cazurilor de infecții cu COVID-19 va crește, aceasta fiind corelată cu perioada de Paște.

Șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că perioada de incubație este de până la 14 zile și în aceste zile ar putea să apară cazuri care să fie corelate cu perioada de Paște.

„Așteptăm să vedem,. Acum suntem în perioada în care pot să înceapă să apară cazurile, deci incubația începe pe la 4-7 zile până la 14 zile, deci în aceste zile vom vedea dacă va fi o creștere corelată cu perioada de Paște”, a spus Arafat, la Digi24.

În ceea ce privește măsurile de relaxare a restricțiilor, așteptate să fie luate după 15 mai, șeful DSU a precizat că acestea vor fi graduale, iar oamenii nu trebuie să se aștepte că va fi ca înainte de izbucnirea epidemiei.

„Să nu se aștepte lumea că va avea măsuri de relaxare care să însemne o revenire la ceea ce a fost înaintea pandemiei la nivel mondial. Este vorba de măsuri graduale, atent decise și cu monitorizare între măsuri”, a precizat Arafat.

Acesta a dat și un exemplu de astfel de măsuri graduale.

„De exemplu, nu înseamnă că așa va fi, poate că în prima fază oamenii vor putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere, dar în același timp poate că va trebui respectat mai departe numărul maxim de persoane, trebuie să se respecte mai departe faptul că nu se organizează festivități, nu se organizează concerte, nu se merge la restaurant să se stea la masă, se merge doar să se cumpere. Cam așa arată, gradual poți să crești numărul persoanelor, dar după evaluarea primelor măsuri”, a spus Raed Arafat.

El a declarat că orice măsură va avea nevoie de o perioadă de monitorizare de 14 zile.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că după data de 15 mai autoritățile ar putea renunța la restricțiile de circulație impuse, dar că toți oamenii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Raed Arafat