x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arcul de Triumf - Renovat cu 2 milioane de euro

Arcul de Triumf - Renovat cu 2 milioane de euro

de Aniela Nine    |    08 Mar 2006   •   00:00
Arcul de Triumf - Renovat cu 2 milioane de euro

Pana la sfarsitul anului urmator, bucurestenii vor putea "vizita" Arcul de Triumf, vor putea admira luminatia menita a pune mai bine in evidenta monumentul, ba chiar vor putea bea o cafea in pasajul subteran din Piata Arcului, conform unui proiect al Primariei Municipiului Bucuresti de renovare a monumentului.

STUDIU. Prezent ieri la Comisia senatoriala de abuzuri pentru a vorbi despre licitatiile pentru atribuirea diferitelor contracte de catre Primaria Generala, Adriean Videanu le-a expus senatorilor in cateva cuvinte si ideile acestui proiect, aflat actualmente in faza de studiu de prefezabilitate si pentru derularea caruia este prevazuta in bugetul Primariei suma de 2 milioane de euro. Intentia exprimata de Videanu este ca, dupa renovare si amenajarea unui pasaj subteran, Arcul de Triumf sa devina obiectiv turistic.

CALENDAR. "Vom incepe renovarea Arcului, dar acest lucru comporta si un pasaj subetran in Piata Arcului, care sa rezolve si relatia cu parcul Herastrau, dar sa si asigure conditiile eficiente pentru a-l putea face vizitabil, cu spatii comerciale, care sa asigure si vizitarea lui, caci il introducem in circuitul turistic", ne-a declarat Adriean Videanu, cu precizarea ca lucrarile sunt prevazute a se derula in perioada 2006-2007.

×
Subiecte în articol: observator