x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Are 4 ani şi viaţa Cenuşăresei! Mâinile umflate şi pline de vânătăi, faţă, o plagă deschisă

Are 4 ani şi viaţa Cenuşăresei! Mâinile umflate şi pline de vânătăi, faţă, o plagă deschisă

de Gabriela Mladin    |    17 Iun 2014   •   18:49
Are 4 ani şi viaţa Cenuşăresei! Mâinile umflate şi pline de vânătăi, faţă, o plagă deschisă

O fetiţă din Rovinaria fost agresată de mama vitregă, iar urmele violenţei au putut fi văzute şi după 3 zile. Micuţa are mâinile umflate şi pline de vânătăi, iar pe faţă o plagă deschisă. Deşi toţi care au văzut-o confirmă agresiunea, micuţa a rămas tot în casă cu mama violentă, întrucât acela este şi domiciliul tatălui căruia i-a fost lăsată în grijă.

Ştefania, o fetiţă în vârstă de 4 ani, a rămas fără mama care i-a dat viaţă, anul trecut. Femeia s-a stins, în decembrie, după o lungă perioadă de suferinţă, răpusă de cancer. Tatăl s-a recăsătorit imediat şi i-a adus Ştefaniei o altă femeie în casă care să-i ţină loc de mamă. Doar că micuţa s-a trezit în postura Cenuşăresei. Ceilalţi copiii ai mamei vitrege n-o recunosc de soră, iar mama nu scapă ocazia s-o lovească. “Duminică am mers să vedem fetiţa, ce mai face, mai ales că tatăl ei lucrează la Constanţa. Atunci am găsit-o în bucătărie, unde o altă fată mai mare a mamei vitrege încerca să-i dea să mănânce. Am văzut atunci că Ştefania nu poate mânca şi când ne-am uitat la mâinile ei, erau umflate şi negre. Pe faţă avea ditamai tăietura. Am întrebat ce s-a întâmplat şi mama vitregă ne-a spus că a bătut-o pentru că a prins-o în pat că se mângâia în zonele intime. Când am dezbrăcat fata, am văzut-o plină de vânătăi. I-am spus mamei să mergem de urgenţă la spital. Acolo, pe semnătură, mama vitregă a luat-o acasă, a refuzat internarea, deşi medicii ceruseră să fie văzută şi de un  medic legist”, povesteşte Victoriţa Pricopie, mătusă micuţei, sora tătălui biologic. 

Bunicii susţin că fetiţa e maltratată
Elena Pricopie, bunica din partea tatălui spune că nu este prima dată când fetiţa e agresată. În urmă cu câteva luni, micuţa a fost găsită arsă pe picioare şi pe fese. Nici atunci mama vitregă n-a dus-o la spital, iar explicaţiile către rudele micuţei au fost că aceasta, din greşeală, a căzut pe o plită electrică. “Atunci n-am putut să dovedim agresiunea. Am aflat că şi ceilalţi copii ai mamei vitrege o bat. Ea fiind cea mică, ceilalţi o lovesc, iar mama nu intervine. Probabil copiii fac ce văd că face şi mama vitregă. Acum am anunţat de urgenţă autorităţile”, povesteşte bunica.

Iar cei de la Asistenţa Socială din cadrul Primărie Rovinari au constatat şi ei că fetiţa fusese agresată. “Am mers împreună cu poliţia şi am constatat că fetiţa are o tăietură în jurul nasului, are mâinile umflate şi pe corp mai multe vânătăi. Noi am propus să fie luată din grija mamei vitrege, întrucât se impune intervenţia de urgenţă a celor de la Protecţia Copilului. De aceea, la evaluarea psihologică, fetiţa era retrasă şi necomunicativă. Concluzia specialiştilor este că se manifestă astfel ca urmare a traumelor la care a fost supusă”, a explicat Mariana Testianu, angajat al Primăriei Rovinari.

“E mai bine să rămână în familie!”
În faţa presei, mama vitregă nu recunoaşte că ar agresa-o pe micuţă: “Nu am lovit-o, eu o iubesc”, a spus aceasta printre injuriile adresate.
Cei de la Protectia Copilului din Gorj au constat şi ei urmele de violentă pe corpul fetitei, dar au decis ca aceasta să fie lăsată în grija tatălui biologic, respectiv tot în casă cu mama vitregă violentă. “Este un caz special, mama naturală a murit, iar dacă o luăm de lângă tată, deşi acesta este mai mult plecat, este posibil să-i facem şi mai mult rău. Mama vitregă a recunoscut că a agresat-o, dar poate este o scăpare a acesteia. Am lăsat-o tot acolo şi monitorizăm acest caz”, a explicat Corina Drăgan, purt ătorul de cuvânt al Directiei pentru Protecţia Copilului Gorj.

Lovită cu bestialitate
Micuţa Ştefania a fost lovită de mama vitregă cu cablul de la televizor, are ambele mâini umflate şi pline de vânătăi, iar pe faţă o plagă deschisă. Angajaţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj susţin că aşteaptă şi raportul medicii legişti care trebuie să constate dacă viaţa micuţei a fost pusă în pericol. După ce mama Ştefaniei a murit , tatăl s-a recăsătorit şi de atunci fetiţa de 4 ani este crescută de mama vitregă care mai are în grijă alţi 4 copii ai săi. Tătăl lucrează la Constanţa şi nu ştia de faptul că fetiţa este agresată.

×