x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arenna TV, post deţinut de Intact, se va numi GSP TV

Arenna TV, post deţinut de Intact, se va numi GSP TV

17 Mai 2008   •   00:00

Postul cu profil sportiv, Arenna TV, deţinut de trustul media Intact, se va numi GSP TV, programele televiziunii urmînd să fie preluate de operatorul de cablu RCS&RDS, a declarat pentru Mediafax Sorin Oancea, vicepreşedinte Antena 1 şi director general Antena 3.
“Postul de sport al trustului Intact se va numi GSP TV şi nu Arenna TV, cum am anunţat iniţial.



Postul cu profil sportiv, Arenna TV, deţinut de trustul media Intact, se va numi GSP TV, programele televiziunii urmînd să fie preluate de operatorul de cablu RCS&RDS, a declarat pentru Mediafax Sorin Oancea, vicepreşedinte Antena 1 şi director general Antena 3.
“Postul de sport al trustului Intact se va numi GSP TV şi nu Arenna TV, cum am anunţat iniţial. Programele televiziunii vor fi preluate, deocamdată, doar de operatorul de cablu RCS&RDS. În prezent, nu există negocieri cu alte societăţi de cablu”, a spus Sorin Oancea, precizând că există posibilitatea ca RCS&RDS să difuzeze în exclusivitate programele GSP TV. În plus, Platformă comună. Cristian Creţu, director al Departamentului Sport de la Antena 1, a declarat că există discuţii cu privire la crearea unei platfome comune GSP TV ­ Gazeta Sporturilor. “Tot ce pot spune acum este că va fi o platformă comună, vom folosi informaţii şi reporteri din cadrul celor două instituţii”, a spus Cristian Creţu, precizând că detaliile proiectului nu au fost încă stabilite. La rândul său, Cătălin Tolontan, redactorul-şef al Gazetei Sporturilor, a explicat că prin proiectul GSP TV se doreşte crearea unui brand transmedia. “Vom încerca să producem un singur conţinut care va fi consumat de către oameni acolo unde doresc: pe hîrtie, pe net, pe TV. Ceea ce va lega toate aceste lucruri, în timp, va fi dezbaterea liberă şi spectaculoasă despre sport, practic esenţa Gsp. Redacţiile vor lucra în acelaşi spaţiu, nu putem vorbi despre un număr de oameni de la ziar implicaţi, ci de redacţii întregi care vor lucra la un singur produs. Ioaniţoaia, Vochin, Grădinescu şi alţii vor putea fi găsiţi de către public pe site, pe bloguri, pe telefonie mobilă, în ziar şi pe TV”, a explicat Cătălin Tolontan.



97% producţie proprie.
Postul sportiv Arenna TV a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în luna ianuarie, alături de alte două proiecte ale trustului Intact ­ televiziunea cu profil muzical Top TV şi canalul economic Business TV. Potrivit dosarului de licenţă depus la CNA, Arenna TV va fi o televiziune de nişă, cu profil sportiv, care va difuza programe producţie proprie, în proporţie de 97%, şi programe ale altor producători, în proporţie de 3%. Arenna TV va difuza programe informative (22%), filme (3%) şi programe de divertisment şi de alte genuri (75%). Cristian Creţu a declarat în aprilie că postul Arenna TV va începe să emită la începutul lunii august pentru a putea transmite o parte din meciurile de fotbal din Liga I. La momentul respectiv, directorul Departamentului Sport al Antena 1 a mai precizat că nu s-a stabilit ce meciuri de fotbal vor putea fi urmărite de telespectatori pe Arenna TV, acest lucru fiind condiţionat şi de încheierea discuţiilor cu operatorul de cablu RCS&RDS.
Negocieri. Printre comentatorii postului Arenna TV se numără Adrian Cheltuitoru, Andrei Vochin, Cătălin Cârnu şi Costi Prună, care pot fi urmăriţi şi în transmisiunile sportive ale postului Antena 1, televiziunea de sport aflându-se în negocieri şi cu alţi comentatori sportivi. Postul Antena 1, alături de operatorul de cablu RCS&RDS, a câştigat pe 31 martie licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I în următoarele trei sezoane, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce înseamnă 102 milioane de euro. Drepturile TV vizează sezoanele 2008/2009, 2009/2010 si 2010/2011.

×
Subiecte în articol: mass-media arenna