x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arestat în lipsă pentru o înşelăciune de 1,5 milioane de euro

Arestat în lipsă pentru o înşelăciune de 1,5 milioane de euro

de Violeta Fotache    |    16 Mar 2011   •   18:19

Toma Paul Cristian, director executiv şi administrator de fapt al SC „ELDAGA” SRL şi SC „PIO LOGISTIC” SRL, este urmărit în baza mandatului de arestare preventivă emis în lipsă de magistraţii Tribunalului Ialomiţa, informează DNA – Serviciul Teritorial Bucureşti.

Fugarul este acuzat de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. „În cursul lunii iunie 2007, inculpatul Bodeanu Gheorghe, în calitate de director al Romanian International Bank (R.I.B.) S.A. – Sucursala Slobozia, cu prilejul încheierii actelor adiţionale la contractele de credit încheiate de banca respectivă cu firmele reprezentate de inculpatul Toma Paul Cristian, i-a indus în eroare pe membrii Comitetului de Conducere al R.I.B. – Sucursala Slobozia şi Centrala R.I.B. S.A., faptă ce a condus la prejudicierea acestei bănci cu suma de 5.075.000 lei (echivalentul a aproximativ 1.524.024 euro, calculat la un curs mediu anual de 3,33 lei/euro).”, informează DNA Bucureşti. „Acest lucru a fost posibil prin supraevaluarea unor terenuri ce au constituit garanţii ipotecare la creditele respective, inculpatul Toma Paul Cristian fiind cel care a pus la dispoziţia reprezentanţilor băncii şi experţilor evaluatori Bucoveanu Ştefan şi Zainea Mihai documentaţia pentru acele imobile.”, se arată în comunicat.

Dosarul lui Toma a fost constituit prin disjungerea dispusă în cauza penală referitoare la inculpaţii Bodeanu Gheorghe, Bucoveanu Ştefan şi Zainea Mihai, trimişi în judecată la data de 17 mai 2010.

×
Subiecte în articol: toma dna rib fugar