x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arhiepiscopia Catolică: Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate. Primarul să emită actul

Arhiepiscopia Catolică: Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate. Primarul să emită actul

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2023   •   08:40
Arhiepiscopia Catolică: Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate. Primarul să emită actul
Sursa foto: arcb.ro

„Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate. Primarul general este obligat să emită actul de respingere a cererii de intrare în legalitate”, transmite Arhiepiscopia Romano-Catolică București, după ce Tribunalul București a respins cererea de a intra în legalitate cu Cathedral Plaza.

Tribunalul București a respins cererea Milllenium Building Development SRL de a intra în legalitate cu construcția Cathedral Plaza, obligându-l în acest fel pe Primarul general al Bucureștiului să continue demersurile de desființare a acestei construcții nelegale, transmite Arhiepiscopia Romano-Catolică București.

„După 9 ani în care s-au încercat toate tertipurile juridice pentru intrarea în legalitate, clădirea „Cathedral Plaza” rămâne așa cum este: o mostră a modului brutal în care a fost încălcată legea, o dovadă a complicității celor care au conceput, avizat și autorizat această clădire, un tablou al incapacității autorității locale de a reinstaura legalitatea și a aduce terenul la starea inițială în mandatele anterioare a doi primari generali, o breșă în decizia politică și administrativă tributară unor interese sau presiuni ale afaceriștilor care înțeleg greșit noțiunea de investitor, confundând-o cu cea de cuceritor sau stăpân. După condamnări succesive ale actului de autorizare, ale edificării și ale menținerii construcției, pronunțate de cele mai diverse autorități și instituții, de numeroase instanțe din București și din țară, de organizații neguvernamentale, ultima încercare de menținere a clădirii ilegale se dovedește a fi un eșec, menit să confirme că în România trebuie să înceteze odată pentru totdeauna harababura din domeniul urbanismului și al autorizării construcțiilor”, potrivit unui comunicat transmis de Arhiepiscopia Romano-Catolică București.

„Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a dovedit atașamentul neclintit față de valorile arhitecturale, de patrimoniu cultural și bisericesc, încercând să fie un exemplu demn de urmat pentru toți cei care sunt vătămați de interesele pecuniare ale unor conducători vremelnici ai administrației. Îndemnul nostru este: aveți curaj, nu cedați în fața presiunilor, nu vă lăsați îngenuncheați de calomnii, credeți în reușita voastră, respectați legea pentru a fi respectați!”, a declarat Înalt Preasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București.

 

(sursa: Mediafax)

×