x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atac la premier - Corneliu Turianu, audiat ca invinuit

Atac la premier - Corneliu Turianu, audiat ca invinuit

de Violeta Fotache    |    11 Iul 2006   •   00:00
Atac la premier - Corneliu Turianu, audiat ca invinuit

Corneliu Turianu si-a aflat ieri, oficial, invinuirile care i-au fost aduse pentru declaratiile sale despre presupusa colaborare a premierul Calin Popescu Tariceanu cu fosta Securitate.

Membru al Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), Turianu este urmarit penal pentru abuz in serviciu si incalcarea articolului 24 din Legea 187/1999 privind activitatea CNSAS, referitor la divulgarea informatiilor din dosare, care nu corespund adevarului si lezeaza viata, demnitatea, onoarea sau reputatia unei persoane. Pedeapsa este inchisoarea de la trei luni la trei ani.

Desi s-a prezentat fara avocat, Corneliu Turianu a fost de acord sa fie audiat. Astfel, timp de trei ore el a dat prima declaratie de invinuit. Cand a intrat in cladirea Parchetului, Turianu a promis ca va face declaratii la finalul intrevederii sale cu anchetatorul. In realitate, el s-a ascuns de ochii si urechile presei. In aprilie Turianu a detinut pentru scurt timp sefia CNSAS. Intr-o emisiune televizata, el a afirmat ca Tariceanu ar fi acuzat de fosti informatori ca a colaborat cu Securitatea. Turianu a facut referire la o lista de 60 de politicieni pe care ar figura si numele incomplet al premierului. Tariceanu a negat, iar CNSAS a informat ca premierul nu a fost agent sau colaborator al politiei politice comuniste. Turianu a revenit asupra declaratiilor sale, sustinand ca a fost indus in eroare.

Procurorii asteapta sa primeasca o serie de documente de la CNSAS, cercetarile continuand, potrivit unor surse, cu audierea sefului Departamentului de Investigatii al Colegiului, Germina Nagat.

×
Subiecte în articol: observator turianu