x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Audiat la DNA, primarul Poteraş răspunde cu ironii

Audiat la DNA, primarul Poteraş răspunde cu ironii

de Violeta Fotache    |    15 Iul 2010   •   00:00
Audiat la DNA, primarul Poteraş răspunde cu ironii

Primarul Cristian Poteraş s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde este cercetat, alături de viceprimarul Ştefan Preda şi de Fabian Schwartzenberg, pentru atribuirea ilegală a unor terenuri în valoare de 20,9 milioane de euro.

Potrivit Mediafax, urmărirea penală a fost începută la 28 octombrie anul trecut, pentru fapte comise în 2006 ce au avut ca rezultat final deposedarea statului şi diminuarea patrimoniului municipiului Bucureşti cu suprafaţa totală de 59.655,52 metri pătraţi teren intravilan, aflat în raza administrativă a Sectorului 6 Bucureşti. Potrivit documentului citat, terenul în cauză este estimat la o valoare pe piaţă de 20.905.706 euro, conform contractelor de vânzare-cumpărare încheiate imediat după emiterea titlurilor de proprietate. Anchetatorii susţin că, prin infracţiunile comise de viceprimar şi de Cristian Poteraş, în calitate de primar şi preşedinte al subcomisiei de retrocedare, au fost avantajaţi "Fabian Schwartzenberg, Lucian Viorel Grecu,Valeriu Pandor şi Marian Jean Căpăţână, persoane în proprietatea cărora au ajuns terenurile, atribuite ilegal, în schimbul unor sume derizorii faţă de preţul de piaţă".

Anchetatorii arată că, în realitate, terenurile propuse şi în final atribuite nu aveau nici un element de corespondenţă cu terenurile revendicate şi că acestea fie nu erau la dispoziţia subcomisiei, în sensul că făceau parte din domeniul public al statului, fie constituiau domeniul public al municipiului Bucureşti - sectorul, respectiv parcuri publice. Procurorii precizează în rezoluţie că, potrivit dispoziţiilor imperative ale Legii 213 din 1998, aceste terenuri constituiau bunuri inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile.

La plecarea de la DNA, întrebat de ce a fost chemat la anchetă, primarul Cristian Poteraş a răspuns ironic jurnaliştilor: "DNA avea nevoie de locuri de parcare şi am venit cu soluţii tehnice".


×
Subiecte în articol: observator