x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aurelia Ion, studenta moartă în accidentul aviatic din Apuseni, va fi înmormântată cu onoruri militare

Aurelia Ion, studenta moartă în accidentul aviatic din Apuseni, va fi înmormântată cu onoruri militare

22 Ian 2014   •   09:34
Aurelia Ion, studenta moartă în accidentul aviatic din Apuseni, va fi înmormântată cu onoruri militare
Sursa foto: Facebook

Aurelia Ion, studenta în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din Cluj, va fi înaintată la gradul de locotenent şi va fi înmormântată cu onoruri militare.

"Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a dispus avansarea post-mortem a sublocotenentului Aurelia Ion la gradul de locotenent. Totodată, ministrul Duşa a dispus ca Aurelia Ion să fie înmormântată cu onoruri militare", informează MApN într-un comunicat.

Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, era medic rezident în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni.

De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi medicale.

Două persoane - pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, medic rezident - au decedat şi cinci au fost rănite după ce aeronava de tip BN 2 în care se aflau s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci medici, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

×