x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Austria NU vrea România în Schengen. Karl Nehammer: Acesta nu este momentul potrivit

Austria NU vrea România în Schengen. Karl Nehammer: Acesta nu este momentul potrivit

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2023   •   22:48
Austria NU vrea România în Schengen. Karl Nehammer: Acesta nu este momentul potrivit

Potrivit presei din Austria, Karl Nehammer apără veto-ul împotriva aderării României la Schengen și vorbește despre introducerea unor controale sporite la granița cu Italia.

Potrivit Antena 3 CNN, cancelarul federal Karl Nehammer ia în considerare controale sporite la frontierele cu Italia, care este partener Schengen, din cauza migranților care ajung în Lampedusa.

Într-un interviu acordat ziarului "Kleine Zeitung”, cancelarul a răspuns afirmativ la întrebarea: "Vom controla în curând și frontiera cu Italia după ce Lampedusa a declarat stare de urgență?”.

Mai mult, publicația austriacă anunță că Nehammer vrea să mențină veto-ul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen.

Potrivit lui Nehammer, autoritățile austriece au intensificat operațiunile de control în zona de frontieră cu Italia, ca răspuns la instituirea stării de urgență în Lampedusa, după ce 9.000 de persoane au debarcat pe insulă.

"Urmărim acest lucru. Este vorba despre lupta împotriva rutelor de contrabandă (…)”, a declarat cancelarul, care a precizat că a vorbit la telefon cu premierul italian Giorgia Meloni pe această temă, potrivit Der Standard.

Despre aderarea României și Bulgariei la Schengen, Karl Nehammer a afirmat că Austria își menține veto-ul.

"Extinderea poate fi pusă în aplicare doar atunci când protecția frontierelor externe funcționează. Acesta nu este momentul potrivit”, a spus el, pentru "Kleine Zeitung”.

×
Subiecte în articol: karl nehammer schengen romania veto