x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autobuzele liniei turistice "Bucharest City Tour" se suspendă de la 1 noiembrie. Citeşte comunicatul RATB

Autobuzele liniei turistice "Bucharest City Tour" se suspendă de la 1 noiembrie. Citeşte comunicatul RATB

31 Oct 2013   •   10:08
Autobuzele liniei turistice "Bucharest City Tour" se suspendă de la 1 noiembrie. Citeşte comunicatul RATB

Regia Autonomă de Transport București (RATB) suspendă, din 1 noiembrie, autobuzele liniei turistice 'Bucharest City Tour', ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile din perioada sezonului rece, improprii desfășurării transportului cu autobuze supraetajate.

Potrivit unui comunicat al RATB, numărul călătorilor care au vizitat Bucureștiul cu autobuzele double decker a fost în creștere cu aproape 3% în 2013, față de anul trecut, până la 44.521 călători, dintre care 40.589 adulți și 3.932 copii, cei mai mulți fiind însă turiști străini. Linia turistică funcționează șase luni, între 1 mai și 31 octombrie.

În 2012, RATB a înregistrat 39.470 de călători pe linia turistică, dintre care 35.779 adulți și 3.691 copii cu vârsta între 7 — 14 ani.

RATB precizează că anul acesta s-au introdus mai multe elemente noi, menite să crească popularitatea liniei 'Bucharest City Tour' în rândul turiștilor, și să faciliteze achiziționarea cardurilor de călătorie.

Astfel, harta si flyer-ul 'Bucharest City Tour' au avut un design nou, oferind pe lângă datele generale despre traseu și informații cu privire la posibilitățile de petrecere a timpului liber în Capitală, pe perioada funcționării liniei turistice distribuindu-se 150.000 de flyere și 50.000 de hărți.

O altă noutate au reprezentat-o voucherele 'Bucharest City Tour' care s-au achiziționat direct de la recepțiile hotelurilor partenere, la pachet cu tarifele de cazare.

De asemenea, pe lângă ghidul audio în limbile română și engleză, deja existent, turiștii au avut la dispoziție un ghid audio în limba franceză și unul în limba italiană.

Autobuzele liniei turistice circulă pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, ce cuprinde 14 stații și poate fi parcurs în aproximativ 50 minute.Tarifele de transport pentru această linie sunt de 25 lei/card pentru adulți și 10 lei/card, pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoțiți de adulți, beneficiază de transport gratuit. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare și se poate procura din autobuzele turistice

Autobuzele double decker își vor relua circulația pe linia turistică Bucharest City Tour în primăvara anului viitor, cel mai probabil începând cu data de 1 mai.




×