x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autocarul cu jurnalişti, atacat cu pietre şi ouă la Pungeşti

Autocarul cu jurnalişti, atacat cu pietre şi ouă la Pungeşti

08 Apr 2014   •   20:56
Autocarul cu jurnalişti, atacat cu pietre şi ouă la Pungeşti

Persoanele care au lovit miercuri cu ouă şi pietre autocarul pus la dispoziţia presei, după vizita jurnaliştilor în perimetrul Chevron din comuna vasluiană Pungeşti, urmează să fie identificate de poliţişti şi jandarmi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, faţă de aceste persoane va fi luată măsura de sancţionare cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Pe tot parcursul vizitei ziariştilor, de după gardurile de protecţie care împrejmuiesc perimetrul, păzit de altfel şi de zeci de jandarmi, mai mulţi activişti de mediu şi localnicii din zonă au protestat faţă de decizia Chevron de a demara explorarea în zonă. Protestatarii le-au cerut celor de la Chevron să stopeze lucrările şi i-au apostrofat, solicitându-le să coboare steagul României de pe sonda din perimetrul concesionat de compania petrolieră.

La ieşirea din perimetrul Chevron, pe drumul Gârceni - Vaslui, autocarul presei a fost atacat cu pietre şi ouă de un grup de aproximativ 50 de protestatari.

Chevron Romania a organizat, marţi, Ziua Porţilor Deschise pentru presă, în perimetrul concesionat la Siliştea, în comuna Pungeşti, dând ocazia jurnaliştilor să viziteze zona, să filmeze şi să fotografieze în incintă.

×