x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autointitulatul rege al romilor Dan Stănescu a depus plângere la instanţă împotriva fraţilor Cioabă

Autointitulatul rege al romilor Dan Stănescu a depus plângere la instanţă împotriva fraţilor Cioabă

12 Sep 2013   •   16:23
Autointitulatul rege al romilor Dan Stănescu a depus plângere la instanţă împotriva fraţilor Cioabă

Autointitulatul rege internaţional al romilor creştini, Dan Stănescu a depus, joi, la Tribunalul Argeş, un document prin care solicită să li se interzică fraţilor Dorin şi Daniel Cioabă să mai folosească titlurile de regi ai comunităţii rome, pe motiv că nu eu respectat tradiţiile.

"Tribunalul Argeş ar trebui să interzică total casei regale de la Sibiu să mai fie casă regală. (...) Eu am respectat tradiţiile romilor, nu aşa cum aceşti doi au ignorat aceste tradiţii. (...) A murit unul şi s-au încoronat doi, ceea ce nu este normal", a declarat Dan Stănescu, potrivit Agerpres.

El a afirmat că solicitarea depusă la Tribunalul Argeş a fost semnată de peste 3.500 de membri ai comunităţii.

"Aşa cum am promis, noi am dat în judecată presupusa casă regală de la Sibiu, pe care romii nu o recunosc. Am strâns peste 3.500 de semnături, am avut un stabor de peste 400 de persoane (...) şi astăzi am înregistrat această cerere. (...) Noi cerem ca cei doi să nu mai poarte coroanele, pentru că nu au făcut bine romilor", a mai spus autointitulatul rege internaţional al romilor creştini.

Un stabor convocat de fraţii Dorin şi Daniel Cioabă pe 9 septembrie, la Sibiu, l-a declarat "persona non-grata" pe Dan Stănescu.

Cei doi fii ai autointitulatului rege al romilor Florin Cioabă, mort pe 18 august, au preluat fiecare o parte din atribuţiilor tatălui lor, Dorin Cioabă în calitate de ''rege internaţional al romilor'', iar Daniel Cioabă în calitate de ''rege al romilor din România''.

×
Subiecte în articol: regele romilor dan stanescu fratii cioaba