x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AUTORITĂŢILE NE SFÂTUIESC SĂ NE OBIŞNUIM / "Aceasta este situaţia, doamnă!"

AUTORITĂŢILE NE SFÂTUIESC SĂ NE OBIŞNUIM / "Aceasta este situaţia, doamnă!"

de Mara Raducanu    |    08 Noi 2008   •   00:00
AUTORITĂŢILE NE SFÂTUIESC SĂ NE OBIŞNUIM / "Aceasta este situaţia, doamnă!"

Maşini bară la bară, autoturisme parcate alandala sub semnele de "interzis parcarea", înjurături şi mulţi nervi. Mai rău, acest peisaj "magnific" este completat de mulţi conducători auto decişi să-şi facă singuri dreptate – mai ceva ca în Evul Mediu – cu ciocane, pistoale cu bile şi bâte. Până una-alta, Poliţia ne sfătuieşte să ne obişnuim, căci: "Asta e situaţia!".



Ziua de vineri a devenit pentru bucureşteni un adevărat coşmar. Nici măcar vremea urâtă nu le-a alungat acestora dorinţa de a pleca din Capitală. Aşa că ieri de la Arcul de Triumf până în Băneasa s-a făcut mai mult de o oră şi jumătate. Cu acelaşi trafic infernal s-au confruntat conducătorii auto şi pe Bd Titulescu, unde s-a stat în maşini zeci de minute fără sorţi de izbândă.

NE-A SCRIS LA "TRAFIC GREU"

Dana Gheorghe, o cititoare a ziarului nostru, a trimis pentru rubrica "Trafic greu" o scrisoare în care ne face cunoscută situaţia rutieră de pe Bd Titulescu.  "Constat că pe Bd Titulescu se circulă pe o singură bandă, în ambele sensuri, deoarece pe ambele sensuri, prima bandă este ocupată de maşinile parcate alandala, sub semnele de in­ter­zis parcarea. Şi parcă nu era de ajuns că se merge pe un singur fir, mai sunt şi staţiile de autobuz, care bineînţeles că sunt ocupate de maşinile parcate. Din această cauză, transportul în comun este nevoit să facă opririle pe banda a doua, unde urcă şi coboară oamenii, strecurându-se printre maşinile parcate şi cele aflate la coadă în spatele autobuzelor. Cu multă răbdare, ajun­gem la intersecţie şi sperăm să intrăm curând sub Pasajul Victoriei, dar mare grijă: circulaţi numai pe banda a doua! Şi asta pentru că, de obicei, pe banda întâi sunt parcate multe maşini, pe tot parcursul zilei, dar şi al nopţii. Ştiind deci problema, circulăm pe banda a doua, lucru ce ne va fi de folos şi pentru că, după ce trecem de Spitalul «Grigore Alexandrescu», pe Bd Iancu de Hunedoara, având în vedere că există o clădire ce se construieşte în zonă, banda întâi este ocupată pe toată lungimea ei de camioanele ce lucrează aici şi deci nu se poate circula pe ea. Acest obicei este preluat şi de alţi proprietari de maşini, care ocupă banda întâi până la intersecţia cu Ştefan cel Mare, chiar dacă pe acest trotuar maşinile sunt vegheate de semnele de parcare interzisă!", ne-a povestit cititoarea noastră.

NEPĂSAREA POLIŢIEI
Mai mult, aceasta este revoltată de faptul că, atunci când a încercat să semnaleze situaţia unui agent de circulaţie, răspunsul primit a fost unul pe măsura traficului: "Asta este situaţia, doamnă!". "Probabil că nu v-aş fi scris aceste rânduri, pentru că nu am nici o speranţă că se va rezolva ceva, dar zilele trecute am oprit un agent de circulaţie, ară­tân­du-i cum oamenii care încercau să circule pe tro­tuarul drept al Străzii Mihai Eminescu, ce duce că­tre Calea Moşilor, trebuiau să coboare pe carosa­bil pentru a ocoli maşinile parcate până la clădiri, in­clusiv femei care se chinuiau să strecoare că­ru­cioa­rele cu micuţii lor. Răspunsul acestui poliţist la în­trebarea «De ce nu îi amendaţi pe aceşti ne­simţiţi?» a fost că ei îi amendează, dar degeaba şi să înţeleg că ei nu au ce face. De asemenea, mi s-a recomandat să mă obişnuiesc, pentru că: «Asta este situaţia, doamnă!»".

×
Subiecte în articol: observator