x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Grindeanu. Circulația pe un lot al A0 Sud se va deschide în iulie

Sorin Grindeanu. Circulația pe un lot al A0 Sud se va deschide în iulie

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2024   •   19:15
Sorin Grindeanu. Circulația pe un lot al A0 Sud se va deschide în iulie

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că pe ultimii kilometri ai Lotului 1 Glina-Vidra al A0 Sud se va deschide circulația luna aceasta. Întârzieri sunt pe o porțiune din Lotul 3 al șantierului autostrăzii.

Pe lotul 1 Glina-Vidra al A0 Sud se va deschide circulația luna aceasta, a anunțat, miercuri, ministrul Sorin Grindeanu. Ca urmare, se va putea circula „la profil de autostradă de la intersecția cu DN6 până la A2 și mai departe spre Constanța, pe o lungime totală de peste 236 de km (lungimea Loturilor 1 și 2 ale A0 Sud: 33,23 km la care se adaugă lungimea A2: 202,8 km)”, a explicat Grindeanu.

Pe Lotul 3 (Afumați – Pantelimon) al A0 Nord avansul este destul de bun pe primii kilometri, a mai spus ministrul Transporturilor.

„Constructorul chinez a ajuns la un stadiu fizic de 10% pe întregul șantier, iar la nodul rutier cu DN2 este la un stadiu fizic de peste 18%. Termenul contractual pentru finalizarea întregului lot (8,6 km) este anul 2025. Am stabilit să insiste anul acesta pe sectorul de 2,3 km care va asigura descărcarea traficului rutier în DN2. Dacă se menține ritmul, la sfârșitul acestui an (2024), vom putea da în circulație încă 11 km! Astfel, se va circula la profil de autostradă între intersecțiile cu DN1, A3 și DN2, pe o lungime totală de 21 de km”, a adăugat Grindeanu.

Probleme sunt pe o porțiune a șantierului autostrăzii.

„Din păcate, constructorul grec de pe Lotul 3 (Bragadiru-Joița) A0 Sud nu a accelerat ritmul așa cum a promis. Aici, antreprenorul a decalat deja termenul din august în septembrie 2024. Însă, pentru a recupera întârzierile și pentru a respecta noul termen, constructorul trebuie să înceapă urgent să lucreze în șantier în mai multe schimburi”, a precizat Sorin Grindeanu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: autostradă lucrări grindeanu